torsdag 2. juni 2016

Hva skyldes høyt blodtrykk

Sjekk hva som er normalt blodtrykk ved ulike aldre. Høyt eller lavt blodtrykk gir ofte ingen symptomer eller plager, men kan likevel være farlig for helsa. Hvorfor er det så viktig å ha et normalt blodtrykk , og hva bør blodtrykket helst ligge på?


Hvor farlig er egentlig høyt blodtrykk ? Kan vi gjøre noe selv for å senke trykket?

Er lavt blodtrykk like ille? Her får du svar på alle de viktigste spørsmålene om både normalt, lavt og for høyt blodtrykk. Vi vil forklare årsakene og symptomene i denne artikkelen, slik at du kan kjenne igjen om du har høyt eller lavt blodtrykk , og hvordan det kan behandles. Jeg har fått høyt blodtrykk Er det farlig?


Et høyt blodtrykk over lengre tid kalles hypertensjon. En økning i blodtrykket er en normal reaksjon som følge av f. At noen har høyt blodtrykk betyr altså at de også har høyt blodtrykk når de normalt sett ikke burde hatt det, for eksempel når de hviler. Regelmessig fysisk aktivitet og trening er for mange minst like god behandling av høyt blodtrykk som medisiner.

Og så hjelper det mot mange andre sykdommer og plager, og det gir velvære dersom man finner en passende treningsform. Hva er høyt blodtrykk ? Høyt blodtrykk kalles på fagspråket hypertensjon. Når legen måler blodtrykket ditt, måler de hvor hardt blodet presser mot veggene i blodårene. Blodtrykket er ikke konstant.


Det kan variere betydelig med tiden på døgnet og hvilken situasjon du er i. Når gjennomsnittstrykket er forhøyet kalles det hypertensjon. Høyt stoffskifte er en relativt vanlig tilstand som innebærer for høy produksjon av stoffskiftehormoner i skjoldbruskkjertelen på halsen. Symptomer på denne sykdommen innebærer hjertebank, irritabilitet og nervøsitet, svetting og vekttap tross god appetitt.


Tegn på høyt stoffskifte kan være utstående øyne, rastløshet og skjelvinger. Og hvis det er litt høyt på arbei gjør det noe? Kan denne tinnitusen skyldes blodtrykket, eller er det bare rett og slett litt høyere blodstrømmer i karene som ikke nødvendigvis skyldes høyt blodtrykk ? Jeg husker jo da jeg tok sykkeltest for et halvt år siden, hjertespesialisten lurte meg.


Figur viser at dødeligheten av hjerneslag øker med økende blodtrykk. Sammenhengen mellom høyt blodtrykk og hjerneslag. Risikoen for å dø av hjerneslag øker med økende blodtrykk.


Jo eldre vi blir, jo høyere er sjansen for å få høyt blodtrykk.

Men hva er symptomene på høyt blodtrykk , og hva kan vi gjøre med det? Dette kan skyldes vitamin- eller søvnmangel. Graviditet kan også tidvis medføre lavere blodtrykk. Lavt blodtrykk skyldes normalt sett bivirkninger fra medikamenter, dehydrering eller blodtap.


Det er flere mulige årsaker til høyt blodtrykk – og de aller fleste hører direkte til livsstilen din. Enkelte kan merke tretthet, lett hodepine, svimmelhet og neseblødninger. Dersom du går med høyt blodtrykk over tid øker det risikoen for blant annet hjerteinfarkt, hjertesvikt og hjerneslag.


For eksempel høyt blodtrykk , andre i familien med hjerte- og karsykdom, røyking og diabetes kan gjøre det viktigere med lavt kolesterol. Balansen mellom LDL- og HDL-kolesterol er imidlertid viktig for å unngå sykdom. De resterende kan skyldes sykdomsprosesser eller overvekt.


Mer enn 1over er definert som for høyt blodtrykk. Ifølge National Heart Lung and Blood Institute (NHLBI), høyt systolisk blodtrykk , eller isolert systolisk hypertensjon (ISH), er assosiert med herdet arterier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg