torsdag 30. juni 2016

Mot treg mage

Brukere har fått hjelp mot bl. Treg mage - kjerringråd. Et virkningsfullt råd mot at avføringen er hard er å drikke saft av svisker. Dette avkjøles og man drikker et glass morgen og kveld. Hos mange personer kan man ikke peke på klare årsaker til forstoppelse - at magen er hard.


De vanligste forklaringene er uregelmessige avføringsvaner, ignorere trangen til å gå på do, fiberfattig kosthol lite fysisk aktivitet, høy medisinbruk, misbruk av avføringsmiddel, stress eller angst og tilstanden irritabel tarm.

Ayurvedisk urterpreparater mot treg mage og lett forstoppelse. Ayurveda har en meget omfattende kunnskap om hvordan man skal sette sammen urter og skape synnergieffekter som gir en mye større effekt enn summen av enkeltkomponentene. Ved å blande urter på riktig måte får man super effektive preparater for ulike helseproblemer. Her er noen gode tips mot treg mage. Forstoppelse innebærer at man har hard eller treg mage , eller sjelden avføring.


En oppblåst mage kan også følge med. Dette er et relativt vanlig problem og noe mange plages med i blant. Sørg for å drikke rikelig med vann, eller væske som ikke er vanndrivende.


Væskeinntaket vil gjøre at avføringen blir mykere, og på den måten glir lettere ut av tarmen.

Kostfiber vil gi avføringen en mykere konsistens som letter transporten gjennom tarmen. Men rådene som hjelper ved akutt diaré, hjelper ikke alltid ved forstoppelse eller treg mage. LavFODMAP-dietten brukes mest til behandling av diaré og luftproblematikk. Den har vist å virke på forstoppelse også, men dessverre ikke så godt, sier Hausken.


LES OGSÅ: Dette mener norske forskere om lavFODMAP. Apotek Gruppen AS. Hormonpåvirkning under svangerskapet gjør at gravide er mer utsatt for treg mage. Barn som får morsmelkerstatning får lettere forstoppelse enn barn som kun får morsmelk.


Regelmessig inntak av enkelte legemidler og kosttilskud for eksempel jern, vanndrivende midler og sterke smertestillende (opioider), kan føre til at man blir forstoppet. Det foreligger faktisk forskning på at kiwi har effekt mot treg mage , så her er det også vitenskap og ikke bare mine egen erfaringer som støtter opp. Det kan du lese mer om her. Det er rapportert at celleveggen i en moden kiwi sveller til tre-fire ganger sin oppprinnelige størrelse sammenliknet med en umoden.


Andre vil kunne få treg avføring i løpet av livet, og da kan det være et symptom på underliggende plager eller sykdommer som hypothyreose (lavt stoffskifte), diabetes eller depresjoner. Legen forteller at det heller ikke er uvanlig å slite litt ekstra med hard mage under svangerskap. Tips mot treg mage. Det finnes en rekke matvarer som setter fart på tarmen og kan hjelpe til med å løse opp harde mager.


Vann er avgjørende ved forstoppelse. Fiberrike bær og grønnsaker, quinoa, fullkornris, havregryn og bokhvete holder tarmen i gang.

Derfor kan Lectinect Mage hjelpe mot treg mage. Lectinect Mage er et naturprodukt som inneholder biologisk aktive lektiner, proteiner fra hyllebær og antocyaner som er sterke antioksidanter, og disse kan ha en svært god effekt på dem som sliter med treg mage. Mot treg mage er det best å ta dem hele, for da smører de tarmene bedre (i tillegg får kroppen mindre blåsyre). Hvorfor fungerer kiwi så bra? Må alltid tas sammen med et stort glass vann for å ikke gjøre vondt verre (de bruker vann på å svelle, som så smører.


Uten vann tar de av fuktigheten rundt, som ssvis allerede er for liten hvis man har treg mage ). Det er en ubredt myte at avføringen blir treg når man blir gammel. Friske eldre som er i alminnelig daglig aktivitet er ikke mer plaget med treg avføring enn andre, men fordi gamle oftere rammes av sykdom er treg avføring på grunn av inaktivitet og sykdom langt vanligere enn blant unge. Kvinner har normalt noe tregere avføring enn menn.


Det du spør om, er imidlertid råd mot forstoppelse, og jeg ser at du allerede bruker en del av de rette tingene. Det viktigste er at man inntar disse matvarene regelmessig, hver eneste dag, og er tålmodig, å prøve det av og til når avføringen først er blitt har har lite for seg. Sterke smertestillende medisiner og jernpreparater kan gi forstoppelse som bivirkning.


Derfor pleier vi rutinemessig å spørre dem som bruker slike, om de har hatt problemer med hard eller treg mage , kan Anita og Marianne fortelle videre. Vi spør også kundene om hvilken effekt de ønsker seg. Målet med behandlingen er å finne en balanse hvor man har regelmessig avføring som ikke gir plager. Det betyr at noen med treg mage må ta disse tilskuddene kontinuerlig.


Dersom behandlingen ikke er tilfredsstillende etter ca uker, kan legen din forskrive et sterkere, reseptbelagt avføringsmiddel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg