tirsdag 14. juni 2016

Støvallergi symptomer

Det er viktig at du får en korrekt diagnose slik at du kan få riktig behandling. Hvis lægen har mistanke om, at dine symptomer skyldes allergi over for husstøvmider, kan han tilbyde dig en allergitest. Hvornår får du symptomer.


De fleste med allergi over for husstøvmider har symptomer hele året. Nogle har især symptomer i sengen om natten eller om morgenen.

Hvis du har astma, kan symptomer om natten også have andre. Miderne er til stede året rundt, men der er særligt mange i sensommeren og efterårsmånederne pga. Rennende nese, tett nese, nysing og at det klør i nesen og øynene er vanlige symptomer ved allergi mot pollen eller pelsdyr.


Ofte er det unødvendig å gjøre tilleggsundersøkelser, fordi legen kan bekrefte diagnosen ut fra dine opplysninger om hvordan tilstanden arter seg. Typiske symptomer er tilstoppet, kløende næse i morgentimerne, hvor symptomerne så aftager op ad dagen. Støvallergi skyldes støvmider og kan desuden også have en sammenhæng med astma. Desuden er det vigtigt at fjerne støvmiderne fra madrasser og sengetøj.


Hos katteallergikere er det beskrevet økt forekomst av allergi mot flesk.

Banan, avokado og kiwi gir hyppigst symptomer , men også papaya, fiken, potet, tomat og kastanje kan være årsak til kryssreaksjoner (se eget faktaark om lateksallergi). Mange opplever at symptomene er sterkest om natten og morgenen, siden man kommer i kontakt med midden i sengen. Tidligere ble vaksinen kun gitt som sprøyter, men nå brukes oftere dråper eller tabletter. Behandling af støvallergi Det vigtigste, du kan gøre for at mindske dine symptomer som husstøvmideallergiker, er at holde antallet af husstøvmider nede i dit hjem. Men da det er umuligt at slippe 1 af med husstøvmider, kan det være nødvendigt at behandle dine symptomer.


Du kan være allergisk mot ett eller flere av stoffene som finnes i støv og dermed opplever symptomer i varierende grad avhengig av tid på året, plassering og mottakelighet. Støv midd allergi symptomer kan spille ødeleggelse i en rekke fysiologiske områder, alle påvirker et individs helsetilstand og velvære. Allergivaksinering og medisiner kan bidra til å lindre noen symptomer. Mange ganger støv midd allergi symptomene ikke er anerkjent som et støv midd allergi siden de er så lik andre symptomer på dårlig helse. Ved mange luftveiallergier utvikles det også hyperreaktivitet slik at man i tillegg til å reagere med allergi mot spesielle stoffer (allergener) også reagerer med liknende symptomer på irritanter av mange slag og også på mange støvsorter som ikke inneholder allergener.


Sitter hevelsene på steder med løst bundet hud (f.eks. omkring øynene), kan de bli store. I ytterst sjeldne tilfeller sitter hevelsen i luftrørene, og dermed kan den påvirke åndedrettet. Symptomene på elveblest er: kløe. I disse tilfellene må du straks søke lege.


Kløen påvirker vanligvis bestemte områder og er ledsaget av andre symptomer som rø irritert hud eller nupper og blemmer. Kløende hud kan være et symptom på en underliggende sykdom. Disse inkluderer leversykdom, nyresvikt, jernmangelanemi, skjoldbruskkjertelen og visse typer kreft, inkludert leukemi og.

Da hører vi med deg som eier av hunden om dette er første gang hunden har hud eller øreproblemer, om du har byttet fôr i det siste eller om det har vært andre endringer i hundens miljø. Støvpartikler kan inneholde spor av flere ulike allergener. Selv om nettopp husstøvmidd kan være kilden til symptomene som oppstår ved kontakt med støv, finnes det også andre mulige årsaker. Ordet støvallergi er altså veldig uklart, og det er bedre å oppsøke lege for å finne ut hva i støvet man egentlig reagerer på.


Barnet skal sannsynligvis leve med sin allergi i mange år. Det er derfor viktig med god forståelse av sykdommen, symptomer , symptomlindring og virkning av medisiner for å kunne oppnå god behandlingskontroll. Allergensanering er viktig hvis mulig, f eks ved dyrehårsallergi.


Hvis dine symptomer bliver ved at vende tilbage, så kan det være et tegn på, at du har allergi. Husstøvmideallergi kan forårsage alt fra lette gener til at have en afgørende betydning for dit daglige liv. De mest almindelige symptomer mærker du i næsen (allergisk rhinitis, også kaldet høfeber) med løbende næse, stoppet og kløende.


Jeg har støvallergi. Altså allergisk mot midden i husstøvet. Det er ett år siden jeg fikk dette og jeg er fortsatt altfor sløv til å vaske og støvsuge og alt man må når man ikke tåler støv.


Merker nemlig ikke så mye til det, siden jeg ofte tar tabletter, men nå har jeg sluttet å ta dem for å se o. Det kan være svært at have energi til aktiviteter, skole og arbejde. Men allergi giver sig også udslag i træthed og uoplagthed. Dersom din hund viser symptomer på allergi, kan du kontakte veterinær som vil kunne kartlegge hva slags underliggende allergi som foreligger. På den måten kan en med stor sannsynlighet holde hunden symtomfri ved å unngå allergener som hunden reagerer på. Nesespray brukes til forebygging og behandling av allergiske symptomer i nesen som nesetetthet, rennende nese, kløe og nysing.


Aldersgrensen er fra eller år. Generel information. Noen kan fås uten resept. Har du problemer med skimmesvamp i dit hjem? I så fald har du muligvis allerede adskillige symptomer på skimmelsvamp.


Mange mennesker er slet ikke klar over, at de har symptomer på skimmelsvamp, da disse som regel forveksles med symptomerne på høfeber eller forkølelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg