onsdag 15. juni 2016

Hvordan få psykolog

Dersom du går til ein psykolog utan driftstilskot, må du betale alle kostnader sjølv. Kriterier for å gå til psykolog. Det er visse kriterier for å få tilbud om psykologbistand fra det offentlige, men det eneste kriteriet for å ta kontakt med en psykolog selv, er at man har noe man ønsker å jobbe med. Det er personens opplevelse av sine utfordringer som er kriteriet.


En psykolog kan hjelpe deg med alle slags psykologiske problemer, fra lettere og avgrensede livsproblemer, til alvorlige psykiske lidelser. Hvordan går man frem for å få psykologhjelp?

Det er slett ikke så uvanlig at folk gjør det nettopp for å få hjelp til å finne andre synsvinkler på ting, rydde litt opp o sortere tanker. Men en slik begrunnelse er nok ikke tilstrekkelig for å få plass på DPS. Da vil det nok være mer aktuelt å få henvisning til en som har kommunal driftsavtale. Her er noen spørsmål og svar om psykologisk behandling og Bypsykologene. Hva skjer inne hos psykologen?


Virker psykologbehandling? Hvor flinke er Bypsykologene? Trenger jeg henvisning?


Som psykolog og leder i Favne Psykologbistand får jeg daglig henvendelser fra folk som lurer på dette med å gå til psykolog.

Her har jeg forsøkt å skrive et innlegg om noen av de vanligste spørsmålene jeg får. Det kan være vanskelig å vurderer om det å gå til psykolog er noe for deg, og du er langt fra den eneste som lurer på dette. Som psykolog har du kunnskap om hvordan tenkning foregår, hva som skjer i hjernen når vi sanser, tenker, føler og handler. Jeg har et spørsmål ang.


Du har også kunnskap om barns utvikling og psykiske lidelser. En psykolog snakker med mennesker og gjennomfører undersøkelser og tester for å bestemme behandlingsform. MÅ man få henvisning fra legen eller kan man ta kontakt direkte? Hei Hvis jeg øsnker å gå til psykolog , bør jeg få henvisning fra fastlege – eller kan jeg bare ringe en psykolog i telefonkatalogen?


Har aldri hatt behov for det før, så jeg vet ikke helt hvordan det fungerer. Tar det normalt lang ti og er det dyrt (eller er det egenandel?). Få terapi av psykolog på nett: Fleksible tider uten ventetid. Hva kan vi så regne som effektive ledelsesformer? Ingen krav til henvisning.


Når du ringer til legevakten er det viktig å formidle så tydelig du kan hva du trenger og at det er viktig å få hjelp nå. Spør om å snakke med psykiatrisk legevakt eller annen psykologtjeneste. Du er enklere å hjelpe dersom du er tydelig om egne behov. Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Bruker strikk istedenfor selvskading.


Lurer på tilbud hos psykolog.

Men man må altså klare å orientere seg på et marked av psykologer som svært få av dem har ledig kapasitet. Lurte altså på hvordan dere andre har klart å få tak i noen. Her jobber man tverrfaglig med mange innfallsvinkler til psykisk helse.


Man kan gå til psykolog for å få individualterapi, gå i gruppebehandling, delta i spesialisert opplegg for OCD og tvang eller få hjelp til å utrede problemet, diagnostisere tilstanden og eventuelt få medikamentell behandling i regi av en psykiater. Det finnes ikke noen regler eller fasit for når du bør gå til psykolog.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg