onsdag 22. juni 2016

Diabetes symptomer voksne

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Ved diabetes type er symptomene oftest diffuse og utvikler seg over ti mens symptomene kommer brått og tydelig ved diabetes type 1. Slapp, tørst og sliten er typiske symptomer på diabetes type mens kraftig vektnedgang og rask dårlig allmenntilstand kan være symptom på type diabetes. Arv er en viktig faktor.


Dersom begge foreldrene dine har diabetes type er det svært sannsynlig at du får sykdommen i løpet av livet. Men symptomene kan utvikles veldig sakte, og mange kan leve lenge med diagnosen uten å være klar over det. Uttalt tørste står vanligvis øverst på listen når du søker etter symptomer på diabetes. Men hva vil det egentlig si? Folk som får type 1- diabetes blir snart oppmerksomme på at noe er galt fordi de plutselig begynner å drikke utrolig mye.


Vi snakker om mange, mange liter om dagen. Det er også slik at diabetes type kan opptre i voksen alder. Sykdommen har gjerne da et noe langsommere forløp ved at mange trenger insulin første etter et halvt til ett år med høyt blodsukker.


Diabetes symptomer voksne

Type 1- diabetes er en autoimmun sykdom, og av ukjent årsak angriper kroppen seg selv og ødelegger cellene som produserer insulin. Sykdommen kalles også insulinavhengig diabetes , fordi de som får sykdommen er avhengig av syntetisk insulin resten av livet. For å utvikle diabetes type må man være arvelig disponert, men overvekt og mangel på fysisk aktivitet er de viktigste triggerfaktorene. LADA er en langsomt utviklende diabetes type hos voksne. I starten forveksles den lett med diabetes type 2. Se alle symptomerne her, og læs hvordan diagnosen stilles.


Det utgjør i overkant av av befolkningen. Norge - til sammen cirka 230. I tillegg er det et stort antall som ikke vet at de har diabetes type 2. Vanlige symptomer er tørste og munntørrhet, hyppig vannlating, tretthet og mangel på energi, plutselig vekttap, sår som helbredes sent, tilbakevendende infeksjoner og uskarpt syn.


Til tross for mange tidlige symptomer , blir type 1- diabetes hos barn og unge altfor ofte oppdaget først når livstruende komplikasjoner har oppstått. Mer kunnskap om symptomene som rammer stadig flere og yngre barn, kan spare liv. Grunnet den gradvise utviklingen lærer man seg ofte å leve med plagene. Symptomer på diabetes type utvikler seg over måneder til år.


Mange tolker dem som vanlige tegn på aldring, og det kan derfor gå lang tid før diagnosen stilles. Les mer: Kanel mot diabetes Veien videre. Etter en diabetes type-diagnose har fastlegen din ansvar for at du får riktig behandling med medisiner, men også et kontakt med diabetessykepleier, diabetesteam og opplæringstilbud hvor du får hjelp til å legge om livet og reduserer livsstilsfaktorene. Det er imidlertid viktig å stille diagnosen av diabetes type så tidlig som mulig, for å sette i gang de viktige tiltakene: Endringer i diett og vektreduksjon. Det er en livslang tilstand man kan leve godt me men det er også en tilstand man kan dø av ved utilfredsstillende behandling.


Ved denne varianten finnes normale mengder ADH, men nyrene reagerer ikke normalt på hormonet. Diabetes består hovedsakelig av type og type 2. Men skader eller kroniske sykdommer i nyrene kan også føre til denne formen av diabetes insipidus. Nefrogen betyr med utgangspunkt i nyrene. Av grunner vi ikke kjenner til, oppfatter kroppens immunsystem de insulinproduserende betacellene i bukspyttkjertelen som fremmedelementer og ødelegger dem. Dette gir kraftige symptomer , og derfor blir diagnosen stilt raskt.


Personer med diabetes type må ha tilførsel av insulin for å leve, gjennom injeksjoner eller fra en insulinpumpe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg