fredag 31. juli 2015

Vondt i magen gravid uke 5

Venn deg til tanken – og til alt det medfører. Selv om de fleste venter en god stund med å fortelle om graviditeten til andre, må nemlig du forholde deg til det allerede nå. VELDIG vondt i magen. Uke : Mensen har ikke kommet og du føler deg kanskje litt trøtt og kvalm.


Mange opplever stikninger og ubehag nederst i magen og noen må tisse ofte fordi livmoren tar mer plass. Knøttet er nå mm langt, hjertet har begynt å slå og anlegget for organene legges.

Kroppen din prøver å fortelle deg den viktige beskjeden. Men har s vondt i magen hele tiden, det kniper liksom. Jeg fant ut i dag at jeg er gravid. Jeg er gravid i begynnelsen av uke 5. Ta også kontakt med lege om du opplever akutte, sterke smerter i magen , som ikke gir seg når du hviler.


Les også: Sandra Lyng legger seg flat etter å ha skapt et gravid -glansbilde: – Unnskyld! Sterk kvalme, mye oppkast, feber eller smerter. Er du kvalm på en måte som overgår den typiske morgenkvalmen?

Er det noen her som har erfaring med sterke smerter nederst i magen (høyre og venstre side, høyre verst), under graviditet? Hun forklarer smertene som om de ligger under ribbaina. Vondt på begge sider og ekstra intens i midten. Smertene er stikkende og hun forklarer det som om at når hun puster så kjennes det ut som noen stikker nåler inni magen.


Spesielt innpust er vondt , ikke utpust. Tror jeg har fått urinveis infeksjon. Er iallefall vondt nederst i magen. Har du funnet ut hav som plager deg? Mange begynner å lengte etter at magen skal vokse og bli en fin kul.


Men det er sjelden at gravidmagen vises så tidlig. Kan man ta smertestillende når en er gravid ? For eksempel i forbindelse med de smertene vi nå har snakket om? Jeg tenker aller helst ikke – at en bør prøve å begrense bruken mest mulig. For å se animasjon med nærbildet av Embryoet, Klikk deg inn på Embryoets utvikling uke 2-12. Les også våre flotte tekster om fosteret, mor og far uke for uke.


Dersom du liker å høre podcast, kan du følge podcasten Uke for uke. Her er fødselslege og jordmor med i hver episode og forteller hva som skjer både med den lille i magen og mor.

Se på barnet – selv om det bare er fire millimeter stort, kan man allerede se konturene av en kropp og et hode. Allerede i denne uken dannes kimen til det som senere blir hjertet – en liten klump med fett. Rundt 22–dager etter befruktningen begynner hjertet å slå.


I denne uken kan hjerteslagene registreres med ultralyd. I tillegg til hjertet og blodomløpet begynner også det. Er selv i uke og skal til naprapat i morgen grunnet at jeg har ekstremt vondt i korsryggen.


Har gått dit jevnlig lenge før jeg ble gravid grunnet at jeg lett får stiv nakke. Forrige gang jeg var der løste hun opp en bekkenlåsning som jeg visstnok hadde. Frem til da trodde jeg det bare var et problem som oppstod med gravide. Men jeg klarer ikke å finne ut nøyaktig hvor å hva som gjør vondt. Jeg har så sinnsykt vondt nederst i magen ! Kjenner ut som menssmerter som er kjempevonde på en måte, men på en måte ikke det heller.


Kjente det godt mellom uke fire og fem, så var det forholdsvis rolig en ukes ti men nå de siste dagene har jeg hatt skikkelig vondt. Det er visst helt vanlig. Selv om det mest sannsynlig bare er et godt tegn, at det skjer no dernede liksom, er det lett å bli engstelig. Og at jeg har vondt i magen innemellom bare, det er vel det eneste jeg kan nevne.


Kommer symptomene til å komme mer etterhvert? Har så mye vondt i magen , og forsåvidt også i korsryggen. Hadde jo en del mensenmurringer til å begynne med i svangerskapet, men det gav seg litt rundt uke 10. De tre barna mine kunne mistet moren sin, og mannen min sin kone. Den tanken gjør meg kald innvendig.


Jeg hadde jo bare vondt i magen , sier Annelin. Gravid uke – Barnets utvikling. Når du er gravid i uke så har du bare en knapp fjerdedel igjen av graviditeten.


Barnet sover nå lengre sammenhengende perioder, hvilket er grunnen til at du sikkert merker et tydeligere mønster av våkenhet (når barnet beveger seg) og hvile (når barnet er stille). Uke :Mensen har ikke kommet og du føler deg kanskje litt trøtt og kvalm. For en uke siden begynte jeg å bli småkvalm og få litt vondt i magen. Dagen etter tok jeg en graviditetstest som var positiv ( uker på vei). Dagene rundt testen hadde jeg av og til veldig vondt i magen , ikke en spesiell plass, men rundt omkring.


Jeg snakket med en sykepleier som sa at det kunne skyldes at livmoren utvidet seg og sånt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg