torsdag 9. juli 2015

Lag tacokrydder

Tacokrydder lager du enkelt selv! Fyll tacokrydderet på glass med lokk til neste tacokveld. Vi har ikke tenkt så mye på smaksforsterkerne i posen, men vi har diskutert saltinnholdet et par ganger – vi har et temmelig saltfattig kosthold så sist vi hadde tacokrydder holdt vi på å svime av pga saltet.


Sjekket forresten posematboksen i dag og det eneste vi har på pose er Blue Dragon sauser og tacokrydder. Av forskjellige grunner er det ikkje alle som kan bruke denne posen, eller kanskje du har lyst å lage en litt sunnere variant av tacoen din – heimelaga tacokrydder er i alle fall latterlig enkelt, veldig godt og billigere i lengden.

Det finnes sikkert like mange blandinger av tacokrydder som det finnes folk som lager det. Her er i allefall en blanding som vi kan gå gode for. Fyll krydderet på glass med tett lokk. Denne oppskrifter gir stort glass og da har du til mange tacomiddager, eller til en super gave! Hvis du vil lage mer, kan du gange opp oppskriften.


Og dermed inneholder det også mye unødvendige karbohydrater som jeg helst vil slippe. Lager du ditt eget tacokrydder er det garantert sunnere enn det du får på butikken. Taco-krydder Du kan lage ditt egen tacokrydder.

Dette er et utgangspunkt som du kan justere selv etter hva du liker. Bortsett fra det synes jeg det er flott at du slår et slag for hjemmelaget. Har ikke kjøpt ferdig pakker på mange år.


Så mye bedre og sunnere med hjemmelaget. Hovedingrediensen i kjøpt tacokrydder er sukker. Her er min oppskrift på hjemmelaget tacokrydder fra den gamle bloggen. Poenget md å lage det selv,.


I tillegg kan det lages av økologiske ingredienser. Klassisk taco med hjemmelaget salsa. Lag tacokrydderet selv! Noen hjemmebakte lefser og kjøttdeig med hjemmelaget tacokrydder.


Med hjemmelaget krydder smaker tacoen ekte og godt, og du har full kontroll på saltinnholdet. Ingredienser til – porsjoner : ss chilipulver ts chiliflak (knuste) ts tørket oregano ss spisskummen ss paprikapulver ts. Kvalitetsråvarer til spennende, sunne og smakfulle måltider. Butikkkjøpt tacokrydder kan inneholde en god del salt og smaksforsterkere, noe som i lengden ikke er bra å innta hver fredag.


Heldigvis er det enkelt og kjapt å lage tacokrydder i heimen selv.

Vi er glad i tex mex-mat og lager like gjerne fajitas og chili con carne som taco. Hjemmelaget tacokrydder. Eller drikker Margarita til. Er du forbreredt og har denne krydderblandingen i matskapet kan duften og smaken av Texas og Mexico fylle kjøkkenet på et blunk. Disk opp og lag ditt eget tacokrydder.


Fredag er tacokveld! Taco har blitt en fast tradisjon rundt i mange norsk hjem på fredagskvelden. En pose tacokrydder fra butikken inneholder drøyt prosent salt.


Det er så enkelt å lage sitt eget tacokrydder. Se her hvor enkelt du kan lage tacokrydderet selv. Jeg har også alltid bare kjøpt vanlig tacokrydder i butikken. Enkelt og greit, ikke sant?


Det tar deg kanskje ikke minutt engang å lage ditt eget. Klipp tortillalefse i små trekanter. Ha i en bolle sammen med olje, salt og paprikapulver. Stek nederst i ovn på 1°C i min. Ha mais i en foodprocessor og kjør til en jevn krem.


Mos avokado sammen med salt og pepper. Rør inn tacokrydder i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg