onsdag 22. juli 2015

Når noen dør

Når noen dør

Når noen dør Hva gjør du ved et dødsfall? Det er egentlig ingen ting som haster nå. Et godt rå ikke hast i vei, ta en ting av gangen. Vi møter deg gjerne i et planleggingsmøte.


Når noen dør

Dette kan du bestille nederst på siden, - eller bare ringe oss. Når døden rammer en familie, er foreldrene og andre slektninger og venner ofte usikre på hva de skal si eller gjøre for å hjelpe barna til å takle det som har skjedd. Men barn trenger voksne som kan hjelpe dem til å forholde seg til døden.


Her er noen spørsmål som ofte blir stilt om hvordan man kan hjelpe barn til å forstå hva. Når en av våre nærmeste dør. Først publisert: 04. Sist faglig oppdatert: 04. Skjema og registre når noen er død.


Når noen dør

Mange etater og offentlige myndigheter må ha beskjed og papirer og skjema må være riktig utfylt. Til minne når noen dør. Har noen mistet noen , har vi noe du kan gi. Når norske statsborgere dør i utlandet, skal norsk utenriksstasjon i landet personen døde i sende dødsattest til Skattedirektoratet.


Dødsfallet blir da registert i folkeregisteret. Dersom den avdøde var registrert bosatt i Norge, sender Skattedirektoratet dødsattesten til tingretten der avdøde sist var bostedsregistrert. Fredningstiden på en grav er år på Holmen kirkegård og år på Solumsmoen kirkegård og Eggedal kirkegård.


Når noen dør

Graven kan brukes som kistegrav når fredningstiden er over. Ved kremasjon kan imidlertid urne settes ned på gravstedet selv om fredningstiden ikke er utløpt. Man kan sette ned inntil fire urner i en kistegrav i Sigdal kommune.


Når den første av to ektefeller eller registrerte partnere dør , gir arveloven den lengstlevende adgang til å overta boet i uskifte. Ved uskifte må arvingene vente på arven til etter lengstlevendes død. Dersom førsteavdøde har særkullsbarn har man ikke rett til å sitte i uskifte, med mindre særkullsbarnet samtykker.


Har bare lyst til å komme med ett lite innspill. At noen dør er grusomt, men akutt syksom, alvorlig ulykke osv kan også være en sorg for de nærmeste pårørende. Da er det også godt å få en klem, en telefon, en SMS eller bare at noen kommer på besøk. Jeg opplevde en ulykke med mine nærmeste som en krise og en slags påfølgende sorg.


Færder Begravelsesbyrå ønsker å veilede på en trygg måte gjennom alle de praktiske detaljene, frem mot en verdig avskjedsstund. Da avtaler vi tid for det første. Mange opplever sterke følelsesmessige reaksjoner når en som står oss nær dør , enten dødsfallet skjer brått eller det var ventet. I dette møtet skriftes det, slik at den døende kan møte dødsriket med syndenes forlatelse. I tillegg mottar den døende nattverdens sakrament, sykesalving og velsignelse.


For noen innvandrergrupper er det vanlig å holde likvake når noen dør. Ansatte på institusjon er flinke til samtale og gi gode råd i forbindelse med dødsfallet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg