onsdag 29. juli 2015

Spiseforstyrrelser fakta

Fakta om spiseforstyrrelser – anoreksi, bulimi og overspisingslidelse Publisert 10. Bulimi, anoreksi og andre spiseforstyrrelser skyldes både arv og miljø. Spiseforstyrrelser er et samlebegrep for flere tilstander eller lidelser med beslektede karakteristika. En person har en spiseforstyrrelse når tanker, følelser og atferd i forhold til mat, kropp og vekt begynner å begrense livsutfoldelsen og forringe livskvaliteten. Det er mange myter om spiseforstyrrelser.


Spiseforstyrrelser fakta

Her får du informasjon om hva som er sant og usant. Myte: Alle med en alvorlig spiseforstyrrelse er sykelig undervektige. Fakta : Alvorlighetsgraden av en spiseforstyrrelse avgjøres ikke av hvor lite man veier. Ved anoreksi tar tanker om mat og kalorier over det meste av tanker og følelser, mens ved bulimi er det sentrale mangel på kontroll over følelser og matinntak. Symptomer på spiseforstyrrelse.


En spiseforstyrrelse arter seg ulikt fra person til person. Vægtregulerende adfærd. Overspisningen kan være mange portioner mad i løbet af døgnet, hvor nogle af dem, eller de fleste,. Selv om det kan være vanskelig, er det viktig å få hjelp.


De fleste som strever med spiseforstyrrelser er overvektige, normalvektige eller svinger i vekt. Senest er det kommet frem, at hårde træningsmetoder med stærkt fokus på vægt på det danske svømmelandshold har medført, at en række landsholdssvømmere har udviklet spiseforstyrrelser og andre psykiske lidelser. Dina fortæller om at have en spiseforstyrrelse. Personen blir manisk opptatt av kropp, vekt, utseende og matinntak.


Kurset bidrar til å styrke tryggheten i foreldrerollen, og tematiserer hvordan du kan forstå og møte spiseforstyrrelser på en god måte hos ditt barn. Foreldrehjelpen er et gruppebasert program for foreldre til barn med spiseforstyrrelser. Selv om spiseforstyrrelser handler om ulike måter å kontrollere mat og vekt på, handler lidelsen først og fremst om følelser. Personer med spiseforstyrrelser strever ofte med å gjenkjenne, utholde eller sette ord på hvordan de har det eller hva har behov for. Her er sju tegn på spiseforstyrrelse.


Spiseforstyrrelser fakta

Kjenner du deg igjen i noen av disse symptomene bør du oppsøke lege. Legen din vil kunne henvise deg til helsepersonell som spesialiserer seg på behandling av spiseforstyrrelser. Det kan hjelpe å ta med seg en forelder eller en venn. Forskning viser at sjansene for å bli frisk er større ved tidlig behandling. Ved alvorlig spiseforstyrrelse og graviditet bør pasienten henvises til spesialisthelsetjenesten og det anbefales kortere frist for helsehjelp ut fra individuelle forhold.


Pasienten bør også ha hyppigere oppfølging etter fødselen. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Faktum er at kampanjene gjennom hele 90-tallet som hadde til. Men en liten gruppe, de aller alvorligste, ofte mest dramatiske og ressurskrevende tilfellene, bør imidlertid ikke ta for mye oppmerksomhet fra majoriteten. Flesteparten av disse er normalvektige – problemet er ikke.


Spiseforstyrrelser fakta

Noen forhold i idretten synes å disponere for eller medvirke til at enkelte utvikler spiseforstyrrelser. Når man har en spiseforstyrrelse , er ens mål typisk at være tynd eller have en bestemt vægt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg