torsdag 2. juli 2015

Varighet vannkopper

Vannkopper hos mor i siste uke før eller like etter fødselen kan gi vannkopper hos barnet med høy risiko for alvorlig forløp. Hvis en gravid blir utsatt for smitte og ikke vet om de har hatt vannkopper tidligere, bør testes for antistoffer mot varicellavirus. En person er smittsom fra ca. Hva er tegnene på vannkopper ? Siden kan det spre seg til hårbunn, armer og ben. Vannkopper er ofte mer alvorlig for voksne, babyer eller personer med et svekket immunforsvar.


Av og til kan også friske mennesker få komplikasjoner av vannkopper. Utslettet kan bli betent. De fleste flyselskaper vil ikke la folk reise hvis de har vannkopper. Forløpet av vannkopper er vanligvis mildt hos barn med normalt immunforsvar. De fleste barn får sykdommen i løpet av småbarnsalderen, og de blir derved varig immune.


Sykdommen forekommer også hos voksne. Ved fylte år er prosent av befolkningen immune. Det tar ca uker før vannkopper forsvinner helt, men de er ikke smittsomme etter at de har tørket inn. Så lenge det er vann i de så må hun holdes hjemme fra barnehagen da det er veldig smittsomt.


Som regel går det rundt uke før koppene har tørket inn. Eldstemannn på fikk det nå når han hadde det! Vannkopper har lang inkubasjonstid og det kan ta opp til uker fra du ble utsatt for smitte av vannkopper til sykdommen bryter ut. Hvordan er sykdomsforløpet ved vannkopper ? På denne nettsiden kan du finne informasjon og bilder av vannkopper. Hensikten er å øke kunnskapsnivået hos foreldre og andre interesserte om vannkopper.


Varighet av beskyttelse og behov for boosterdose er ikke klarlagt. Varicella-zoster immunglobulin. Effekten er ikke godt dokumentert. Passerer feberen grader og barnet er preget av den høye temperaturen kan det være aktuelt å gi febernedsettende for å bedre allmenntilstanden.


Skyldes feberen en smittsom sykdom, for eksempel vannkopper , er det viktig å holde barnet hjemme inntil smittefaren er over. Ja, da skulle ferien ha startet, og barnet måtte hentes på sfo, med feber. Og nå ser jeg at prikkene har startet å komme, ikke mange foreløpig, men har kommet til flere i løpet av de siste timene.


Vi skulle ha reist på camping i morge, det blir så klart ikke noe av det nå. Brennkopper (Impetigo) er en vanlig overfladisk hudinfeksjon som hovedsakelig rammer barn. Men uka deretter skal v. Tilstanden skyldes infeksjon med bakterien Stafylokokkus aureus eller gruppe A Beta- hemolytiske streptokokker. Vannkopper er et virus, og den mest smittsomme av alle barnesykdommer, hvor smittes før års alder og i 4-års alder. Det er også en viss risiko for å få nerveskade, lungebetennelse og leverskade.


Vannkopper , eller varicella, er ikke meldepliktig, og vi har derfor ikke nøyaktige tall på hvor mange barn og voksne som får sykdommen. Likevel regner vi med at til prosent av befolkningen har hatt vannkopper som barn. Hva kan årsaken til at noen ikke får sykdommen som barn være? En forutsetning for å få denne sykdommen er at man har hatt vannkopper tidligere. Etter at vannkoppesykdommen er over, blir viruset igjen i kroppen.


Det hviler i nerverøttene inn mot ryggmargen eller nær hjernen. Av en eller annen grunn kan viruset bli aktivt igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg