onsdag 22. juli 2015

Barn med psykisk syke foreldre

Foreldre med psykiske lidelser er like glade i barna sine som andre foreldre , men i perioder er de så syke at det kan være vanskelig for dem å gi barna god omsorg. Barn utvikler seg og forstår seg selv via sine foreldre. Barna fanger opp mye av det som det blir snakket om i familien, men ofte er det ingen som snakker direkte til dem og forklarer.


Barn med psykisk syke foreldre

Derfor er det nødvendig å snakke med barna. De har et stort behov for alderstilpasset kunnskap. Det er viktig å understreke at barn av foreldre med psykiske lidelser i utgangspunktet er friske.


Barn med psykisk syke foreldre : Behov for nye rutiner og bedre implemen­terings­strategier Forholdene ligger ennå ikke godt nok til rette for å følge opp mindreårige barn som har psykisk syke foreldre , skriver Charlotte Reedtz og Camilla Lauritzen på grunnlag av en pågående evalueringsstudie. Barn av psykisk syke får ofte vanskeligheter med skyldfølelse og skam, med å være foreldre til sine egne foreldre , og de fornekter egne behov og følelser. De bekymrer seg for om foreldrene skal skade seg selv eller dem, om foreldrene skal bli syke (igjen) og om de selv skal bli syke. Imidlertid skiller foreldre med barn under år seg fra andre voksne. For eksempel tilhører de en bestemt aldersgruppe, og psykisk friske får flere barn enn psykisk syke.


Barn med psykisk syke foreldre

Mennesker med psykiske lidelser har til alle tider også vært foreldre , men først i de senere år er hjelpeapparat og nettverk blitt oppmerksomme på at barna deres har særskilte behov. Prosjekt Morilds mål er å skape et bedre liv for barn med psykisk syke foreldre. Informasjonen vi har innhentet viser at det gjøres en stor innsats fra enkeltpersoner, organisasjoner og ved utvalgte fagmiljøer. På tross av dette er hjelpen til barn med foreldre med psykiske lidelser på langt nær tilfredsstillende her i landet. Hovedinntrykket er at den heller virker tilfeldig, uforutsigbar og fragmentarisk.


Som barneansvarlige i Psykisk helsevern leser vi med interesse kronikken Gjør vi barna syke av hensyn til foreldrene? Tre helsesøstre uttrykker bekymring for at barn som lever med syke foreldre og medfølgende vanskeligheter hjemme, ikke fanges opp og hjelpes slik de skal. Norges største magasinvarehus.


Det er mange barn som har foreldre som er syke , og dersom du er urolig eller bekymret for mor eller far, trenger du noen å prate med. Generelt om situasjonen til barn som pårørende. Barn som vokser opp med psykisk syke , somatisk syke eller rusavhengige foreldre opplever et spekter av bekymringer og har høyere risiko for å utvikle psykiske, sosiale og atferdsmessige problemer enn andre barn.


Mange av de psykisk syke foreldrene har forholdsvis milde lidelser som plager dem, men som ikke går ut over barna. CU- See you too - er et kurs for deg som har en forelder som er psykisk syk. Her får du anledning til å bli kjent med andre barn som har opplevd noe av det samme som deg.


Her får du også mulighet til å prate om egne tanker og erfaringer rundt sykdommen. Det er derimot viktig å huske på at andre faktorer også. I denne rapporten er det gjort beregninger av hvor mange barn som har én eller to foreldre med psykiske lidelser eller som misbruker alkohol. Grunnlaget for beregningene er norske undersøkelser hvor man har intervjuet representative utvalg av befolkningen med strukturerte intervjuer om psykiske lidelser og alkoholmisbruk.


Les også: To av fem barn har psykisk syke foreldre. En ny rapport fra Folkehelseinstituttet kartlegger omfanget av barn som har foreldre med psykiske lidelser eller alkoholmisbruk,. Se våre aktuelle tilbud og bestill i dag! Bestill til deg selv eller gi bort et abonnement - Kjøp nå! Du er ikke alene om å ha psykisk syke foreldre.


TA KONTAKT: Har du foreldre som sliter psykisk ? Ta kontakt med noen som du kan snakke med og som kan hjelpe deg. Hva er en psykisk sykdom? Når noen får en psykisk sykdom, blir de forandret. De kan bli forandret på ulikt vis.


Noen kan liksom bli. Hvor mye og hvordan foreldres sykdom og rusavhengighet innvirker på foreldrerollen og barnas oppvekstmiljø varierer fra familie til familie. Loven brytes: Barn med syke foreldre får ikke nok hjelp.


Barn med psykisk syke foreldre

Ny rapport viser at barna ikke får oppfylt rettighetene sine.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg