onsdag 1. juli 2015

Kraftig forkjølelse

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her!


Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar. Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg?

Forkjølelsen går stort sett over av seg selv i løpet av 7–dager. Det er som oftest ikke nødvendig å oppsøke lege ved forkjølelse , men det anbefales hvis du ikke er bedre etter to uker eller ved svært redusert almenntilstand. Dette gjelder spesielt de aller yngste og eldste.


Småb arn har i gjennomsnitt 7-forkjølelser i året, mens voksne har ca. Barn fra et halvt til år rammes spesielt ofte. Generelt gjør influensa oss sykere enn forkjølelse , og varer gjerne lenger. Det er vanligere med høy feber og høy grad av sykdomsfølelse.


En mild influensa kan kanskje ligne en forkjølelse , og en kraftig forkjølelse kan gi influensalignende symptomer.

Vanlig forkjølelse utgjør nemlig en betydelig utgift for samfunnet i form av sykefravær, og mens du bør holde sengen til du blir bra av influensa, er det ingen grunn til ikke å kare seg på. Men så over til det du her beskriver: Det er absolutt ikke noe som helst unormalt eller urovekkende av å ha en kraftig forkjølelse i begynnelsen av november (med lungebetennelse som komplikasjon), og så få en ny forkjølelse nå. En medisin mot en enkel forkjølelse tåler ingen bivirkninger, og virusene ville raskt utvikle resistens mot eventuelle medisiner. Er det noen forskjell på forkjølelse om sommeren og vinteren? En forkjølelse er vanligvis noe man går og brygger på i lengre tid.


I tillegg sier farmasøyten at man noen ganger kan skille sykdommene fra hverandre utifra når på året man er syk: – I Norge er influensa vanligst i perioden fra desember til april. Ved influensa blir du raskere veldig syk, får høy feber og er mye dårligere. Når du er forkjølet kan du ofte gå på jobb, men er selvsagt redusert.


Les også: Alt du trenger å vite om forkjølelse - Fra man blir smittet til man får symptomer går det typisk 2-dager. For mnd siden begynte det med en kraftig forkjølelse. Host, nys og snørr.


Litt væsking i øyet, samme side som øret, og nå trykk i øret ikke lengre propp. Fått øredråper og Rhinox hos fastlege. Influensa er bare en kraftig forkjølelse Influensa, en annen øvre luftveisinfeksjon, forårsakes av andre typer virus enn forkjølelse , og er mye mer alvorlig, selv om flere av symptomene er relativt like. Sykdommen ses oftest om høsten og vinteren.


Hvordan blir man forkjølet? For å bli forkjølet må man smittes av et virus.

Det finnes mer enn hundre forskjellige virus som kan gi forkjølelse. Og ganske kraftig hoste, med mye slim (gult). Det var også så mye slim at det satte seg fast i halsen ved opphosting, og det føltes som jeg kunne kveles.


Ut fra beskrivelsen din høres det som en kraftig forkjølelse , og jeg ville sett an formen etter et par dager. Du har heller ikke noe særlig temperatur. Drikk mye vann, det skal være bra. Peppermelk skal være effektivt mot forkjølelse.


Så har aldri hosten blitt borte, tilkommet klump i halsen, propp i øret, og stikninger i brystet. Kverne hvit eller svart hel pepper og bland så mye H-melk i (H-melk holder mest på varmen) som du orker. Kok opp peppermelka og drikk slurkvis.


Pepper har det kineserne kaller kraftig yin-effekt (utvidende effekt), hvilket blant annet medfører økt svetting.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg