mandag 6. juli 2015

Mine egenandeler helfo

Frikort og egenandeler. Det finnes to frikortordninger i Norge, én for egenandelstak og én for egenandelstak 2. Ordningene gjelder ulike tjenester. Du får frikort for helsetjenester når du har betalt over et visst beløp i egenandeler. Tjenesten ” Mine egenandeler ” er snart klar for lansering på helsenorge.


Som pasient må man legge ut for kostnader til blant annet legemidler og forbruksmateriell. Logg deg inn for å sjekke egenandeler Sjekk hvor mye egenandeler som er registrert på deg og hvor langt du har igjen til du får frikort for helsetjenester. Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse. Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt.


Når egenandelen blir betalt, har du nye dager til å rapportere dette til Helfo. Sjekk av egenandeler og frikort-status på helsenorge. Innbyggerne kan selv logge inn på helsenorge. På den måten kan pasientene dine selv følge med på innrapporterte egenandeler. Diakonhjemmet Sykehus og Lovisenberg Diakonale Sykehus sine nye nettsider.


Dermed er to nye private ideelle sykehus med driftsavtale, en del av felles nettløsning for spesialisthelsetjenesten. Når du som helseaktør har avtale med Helfo , får du direkte utbetalt den økonomiske stønaden pasienten har rett til. En avtale om direkte oppgjør er en personlig og gjensidig forpliktende avtale mellom deg og Helfo. Egenandeler for legemidler og utstyr inngår i det som kalles egenandelstak som i tillegg omfatter lege, psykolog, poliklinikk (sykehus), røntgeninstitutt og pasientreiser. Når du går over grensen får du frikort, som betyr at du slipper å betale egenandel ut kalenderåret.


Som student med betalt semesteravgift og som fastlegepasient hos SiO, kan du søke om refusjon for alle helseutgifter du har på mer enn 3kr i året, så lenge de er godkjente som egenandeler (Egenandelstak hos HELFO ), ved at behandleren du går til har offentlig driftstilskudd. Den nye tjenesten trer i kraft mandag via portalen helsenorge. Der kan du klikke på mine egenandeler og få oversikt over hvor mye du har betalt i egenandeler og hvor mye som er utbetalt i. Alle egenandelene blir registrert av Helfo i egenandelsregisteret.


Når taket er nåd sendes det automatisk ut frikortvedtak og et frikort i posten innen tre uker. Når du har fått frikort betaler du ingen flere egenandeler resten av året. Neste år starter du på null.


Du får dekket deler av dine utgifter ved behandling hos lege, på poliklinikken eller andre behandlingsinstitusjoner, men du må betale en egenandel. Det er ulike egenandeler avhengig av type helsetjeneste. Her kan du finne og bytte fastlege, og se hvem som er fastlegen din nå. Har du en eller flere elektroniske resepter, e-resepter, kan du finne en oversikt over de som er gyldige, hvilke legemiddel og andre varer du og barna dine under år har fått utlevert, og hvor mange utleveringer som eventuelt gjenstår.


HELFO s regelverk avgjr hvem som fr dekket tannbehandling. Foto: HELFO Tjenesten Mine egenandeler er snart klar for lansering p. Utgifter til helsehjelp, egenandeler og refusjoner Hos lege og andre behandlere med driftsavtale m du betale en egenandel. Kan du selv sjekke om du nrmer deg frikort.


Som medlem i folketrygden betaler man bare en bestemt del av utgiftene ved helsetjenester fra det offentlige. Dette kalles for egenandel. Dersom du har betalt egenandeler opp til et visst beløp, kan du få frikort. Da slipper du å betale egenandel resten av kalenderåret. Offisiell profil for helsenorge.


Vi svarer hverdager mellom kl. Med bakgrunn i Prop. Ved å logge inn med BankID kan du hos vitusapotek. Mine resepter og e-resept hos Vitusapotek.


E-resepter er resepter som legen sender elektronisk, og erstatter den tradisjonelle papirresepten. Norsk Helsenett har ansvar for drift og utvikling av nettstedet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg