torsdag 16. juli 2015

Kan gulrotkake fryses

Jeg har nettopp prøvd gulrotkake i langpanne og det gikk ikke særlig bra å ha formen midt i , den hevde seg så stor at toppen ble litt svart. Gulrotkake kan fint fryses ne også med kremostglasur. Ta ut kaken kvelden i forveien og la den tine i kjøleskapet over natten.


Ostekake kan også fryses , men konsistensen på ostemassen kan endre seg noe ved tining. Vart spurt om å laga ei kaka til juleavslutninga i kveld.

Kva slag kake eg lagde kunne eg velja. Tenkte med ein gong på at eg ville laga ei gulrotkake. Søkte på Kvasir og såg bloggen din. Fekk uuutruleg mykje skryt for kaka! Forstår eg godt, for den er jo berre knallgod!


Gjorde som ein av dei andre lenger oppe og hadde litt sitron i kremen. Her har du en enkel, stor og deilig gulrotkake dekket med masse nydelig ostekrem! Har du ostekrem til overs kan du legge den i kjøleskapet å bruke den til for eksempel muffins.

Oppskriften passer til. Glasuren er laget av hvit sjokolade og kremost. Perfekt å ha med som en god overraskelse på neste foreldremøte eller dugnad i bakgården!


De revne gulrøttene gjør at kaken blir veldig saftig, og den holder seg saftig lenge. Hva er ditt beste bakeknep? Mitt beste tips er noe så banalt som å lese oppskriften grundig. Hvis en kake blir mislykket, skyldes det gjerne at man har slurvet med oppskriften.


Denne oppskriften har jeg fått fra min gode kollega, Guro, som hadde bakt denne kaken da jeg kom på kontoret for å vise frem Mathias for første gang. Kaken var kjempego og heldigvis ville hun dele oppskriften med meg. Jeg lurer på om det er noen som har en oppskrift på en kake som kan fryses og som tiner raskt og som gjerne også er god når den fortsatt er litt hard og kald. Jeg vil helst ha noe annet enn en iskake, jeg tenker vel mer i banene som sånn daimkake man får kjøpt i butikken, bare at jeg vil lage den.


Og akkurat nå er det mye overmodne bananer som får bli banankake som kan fryses. Denne enkle gulrotkaken tror jeg at alle vil like. Kaken er etter min mening perfekt i både smak og konsistens.


En venninne og jeg satt en kveld og skar tynne skiver av denne kaken mens vi satt og skravlet. Plutselig var kaken borte.

Wenches gulrotkake i langpanne. Den ser kanskje stor ut, men det er umulig å bare spise ett stykke av den. Jeg har som regel glasuren på før jeg fryser ned kakene, kanskje med unntak av muffinsene.


Du kan også lage marengsbunner til pavlova for eksempel. De skal ikke fryses , men holder seg lenge så lenge det er tørt. Så da er det bare å piske krem og helle over bær evt frukt når du får gjester så er den klar på få minutter.


Det kan du selvfølgelig tilsette hvis du ønsker #128578; Denne kaken er etter min mening den perfekte gulrotkake , akkurat slik den skal være. Og skulle det mot formodning bli noe igjen så kan den fryses ned til en senere anledning. Kan gulrotkake fryses med krem (smør, melis og kremost) eller er det best å fryse den uten? Del dette innlegget.


Er det kanskje din tur til å ta med kake på jobben? Da bør du prøve denne. Saftig gulrotkake med søt og syrlig ostekrem er manges favoritt. Trenger tips til fem gode kaker som enten kan fryses ned eller lages en til to dager før Fellesforum Anonymforum. Osteglasuren kan også lages på forhånd - den holder seg fint i kjøleskapet i 5-dager, minst!


En saftig gulrotkake med mørk sjokolade er enkel å lage og smaker deilig. Moren til en venninne av meg lurte på om jeg kunne bake cupcakes til henne. Det sa jeg såklart ja til, og denne gangen ble det gulrot cupcakes med cream cheese frosting.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg