mandag 27. juli 2015

Gravid uke 41 tegn på fødsel

Fra uke er det spesialisthelsetjenesten - altså sykehuset du har fødeplass - som tar over oppfølgingen av svangerskapet ditt. Endring i bevegelsene i til babyen? Morkaken får normalt en litt nedsatt funksjon nå rundt termin, noe som er en helt normalt. Det er usikkert om dette er et tegn på at kroppen forbereder seg til fødsel , eller om diaré og oppkast i seg selv trigger livmoren til å trekke seg sammen.


Mange jordmødre har god erfaring med å gi klyster for å fremme dårlige rier i fødselens tidlige fase, nettopp for å irritere livmoren når tarmene rører på seg. Gravid uke 3 og 41. Denne tiden er preget av venting på fødselen og noen kvinner blir utålmodige.


Forberedelsene som kroppen gjør den siste tiden er viktige. Når du er gravid i uke så har du bare en knapp fjerdedel igjen av graviditeten. Barnet sover nå lengre sammenhengende perioder, hvilket er grunnen til at du sikkert merker et tydeligere mønster av våkenhet (når barnet beveger seg) og hvile (når barnet er stille).


Dersom fødselen skjer før uke er over, er det en for tidlig fødsel , såkalt prematur fødsel. Mange blir stresset dersom de går én dag over termin, men det er faktisk kun fire prosent som føder på termin. Mange kommende foreldre begynner nå å uroe seg for at de går over tiden. Du er dog ikke gått over tiden før ytterligere to uker.


Går du kraftig ned i vekt på grunn av kvalme, bør du oppsøke hjelp – av hensyn til både deg selv og barnet. Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp.


Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Livmoren vil etter hvert synke ned og det vil oppleves litt enklere å puste. Noen får problemer med å sove fordi det er vanskelig å finne en behagelig hvilestilling. Uke 4 bekymringer og tegn på fødsel Da har jeg kommet til graviditetsuke 4 og ting kan egentlig skje når som helst #128578; Disse bildene tok jeg for noen dager siden, før jeg dro til jordmor på svangerskapskontroll.


Mens noen begynner å bli lei av svangerskapet, opplever mange plutselig en følelse av tidsnød og panikk. Det er normalt å kjenne litt uro og engstelse, og gråte eller være mer sårbar – dette er tegn på ditt følelsesmessige engasjement. Babyen har ikke mye plass å bevege seg på nå, så det er nok lenge siden du har kjent skikkelige spark, det er nok mer glidende bevegelser, som også kan være kraftige og synes godt utenpå magen. Alle gravide får tilbud om en konsultasjon ved det sykehuset de skal føde, 7-dager etter ultralydtermin.


Det blir da gjort en trivselskontroll med blant annet ultralydundersøkelse der man sjekker blodgjennomstrømningen i navlesnoren og at morkaken fungerer som den skal. Tegnene vi beskriver her kan komme flere uker før fødselen, men det kan også komme bare i dagene før fødselen, her er normalvariasjonen stor. I løpet av de første 4-ukene etter fødselen vil livmoren skrumpe og nærmes seg normal ikke- gravid størrelse. Vekten av livmoren mer enn halveres i forhold til vekten like etter fødselen allerede i løpet av den første uken. Hvis mor ammer, vil livmoren etter uker være omtrent så stor som den var før fødselen.


At slimproppen løsner er et tegn på at kroppen gjør seg klar for fødsel , men det sier ikke noe om når fødselen starter. De aller fleste legger imidlertid ikke merke til at slimproppen løsner, så dette kan være vanskelig å oppdage. Om barnet fødes ved inngangen til uke 3 regnes ikke dette som en for tidlig fødsel. De fleste er utålmodige nå på grunn av ventingen mot fødsel.


Nå fyller fosteret hele livmoren og hodet ligger godt forberedt mot livmorhalsen. Tredje trimester, uke 30- av svangerskapet. Tips til fødebag for mor, far og baby. Er du gravid anbefaler vi deg å lese: La oss snakke litt om graviditet, fødsel og småbarnslivet dere!


Jeg har akkurat funnet ut at jeg er gravid , jeg er i uke men jeg har en del rosafarget utflod med litt blod. Kan dette være slimproppen? Jeg er veldig redd for å spontanabortere.


Svar fra jordmor: Dette er ikke en slimpropp, men det du beskrev er vanlig i begynnelsen av svangerskapet. LES MER: Tegn på at fødselen har startet Fosterets utvikling. Barnets reflekser er nå ferdig utviklet og klar for å møte verden.


Alle andre organer har nå også full funksjon og klar til å fungere for seg selv, uten hjelp av morkake og navlesnor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg