tirsdag 7. juli 2015

Alzheimer demens

Demens rammer ikke bare den som blir syk, men hele nettverket til personen. Heldigvis er det flere ting du kan gjøre for å takle utfordringer knyttet til demens. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.


Alzheimer demens

Både egne og familiens opplevelser av slike endringer bør vurderes når man snakker med fastlegen om det kan være tegn på demens. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan en som har Alzheimer ikke klare seg uten. Alzheimers sykdom er en kronisk hjernesykdom, og den vanligste årsaken til demens. De typiske symptomene er blant annet redusert hukommelse for nylige hendelser, og etter hvert også for hendelser tilbake i tid.


De fleste som diagnostiseres er over år. En rekke ulike sykdommer fører til demens. Omtrent prosent har vaskulær demens. Her kan du læse om ti typiske advarselstegn på demens.


Alzheimer demens

Genkender du flere af symptomerne nedenfor, anbefaler Alzheimerforeningen, at du kontakter din læge. Det finnes ingen test som kan bevise Alzheimer sykdommen, men det finnes en rekke tester som hjelper legen til å kartlegge hukommelsen og andre symptomer som kan følge med demens. Alzheimer diagnostiseres ved å utelukke andre mulige bakenforliggende sykdommer for hukommelsessvikt i tillegg til at pasientens hukommelse testes med ulike. Demens ved Parkinsons sygdom udvikles gradvist og snigende og forudgås af mere afgrænsede forstyrrelser af de kognitive funktioner.


Andre demenssygdomme. Disse kjennetegnene samsvarer med kjente teorier om omsorg for personer med demens. Herav er det et mindre prosentantall - sirka – - som lider av Alzheimer demens.


VANLIGST HOS ELDRE: Alzheimers er en sykdom flest rammes av i alderes år eller eldre. Ved obduksjon fant Alzheimer avleiringer av et protein som i dag kalles beta-amyloid. Beta-amyloid som hoper seg opp og legger seg utenfor hjernecellene er giftig for nervecellene. Siden beta-amyloid primært knyttes til Alzheimer , og ikke til vaskulær demens , kunne man anta at ApoEi hovedsak forårsaker førstnevnte.


Originalbrosjyren er utgitt av BMJ Publishing Group som en del av oppslagsverket BMJ Best Practice. Af de mere sjældne demenssygdomme er blandt andre alkoholrelateret demens. Teksten er oversatt og noe tilpasset norske forhold av Helsebiblioteket. Brosjyren må ikke erstatte kontakt me undersøkelse hos eller behandling av kvalifisert helsepersonell. I en tidlig fase av demens er omfattende nevropsykologiske undersøkelser nødvendig.


Demens opptrer hyppigst hos eldre over år, men kan også forekomme hos yngre mennesker. Symptomer som er typisk for demens er redusert hukommelse og oppmerksomhet, redusert evne til å holde seg orientert om tid og ste redusert kommunikasjonsevne, ordletingsproblemer og problemer med å forstå rom og retning, apraksi og generell handlingssvikt. Her finner du mer informasjon om hva demens er, symptomer, forebygging, sorg- og depresjonsreaksjoner, rettigheter og hvordan man kan leve med demens.


Merkmale der Alzheimer Demenz. Mehr als die Hälfte aller Demenz -Erkrankungen geht auf die Alzheimer -Krankheit zurück. Demenzexperten die wichtigsten Daten und Studien, die es bis dahin weltweit zur Demenz gab (1). Unge med demens lever like få år med sykdommen som eldre. Pusten din er med på å rense hjernen, og det kan igjen trolig knyttes til sykdommer som Alzheimer og Parkinson, mener flere forskere.


Alzheimer demens

Det skyldes sykdom i hjernen. Den vanligste formen for demens er Alzheimer. Demens er sykdommer, ikke en konsekvens av å bli gammel. Demens fører til en gradvis svekkelse av alle funksjonene i hjernen, og kan ramme både hukommelse, orienteringsevne, språk og andre funksjoner.


Forekomsten af demens øges kraftigt med stigende alder, fra ca.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg