tirsdag 28. juli 2015

Svimmelhet kvalme

Ved ondartede sykdommer er kvalme ofte et sent symptom. Forhøyet trykk i hjernen, smerter og hodeskader kan også gi kvalme. Psykogen kvalme er også beskrevet. Her er det psykiske faktorer som spiller inn.


Svimmelhet kvalme

Når det gjelder svimmelhet så er det et symptom som er veldig uspesifikt, det vil si at mange sykdommer kan ha dette symptomet. Det er viktig å skille mellom svimmelhet som utløses av triggere (trigget svimmelhet ), og svimmelhet som forverres ved bevegelse (bevegelsesintoleranse). Ledsagende symptomer. Kraftig svimmelhet kan medføre en overveldende følelse av å miste kontroll. I noen tilfeller er du faktisk ute av stand til å bevege deg.


Eventuelt kvalme og brekninger. Sjeldnere ledsaget av kvalme. Nystagmus kan være vertikal og ukonjugert. Ved mistanke om sentral vertigo, let etter andre nevrologiske utfall.


Svimmelhet kvalme

Kinge understreker at svimmelhet ofte kan behandles. Dreier det seg om blodtrykket, kan det reguleres. Hvis årsaken til svimmelheten er medisinbivirkning kan du i mange tilfeller ta bort medisinen og eventuelt erstatte det med noe annet. Det kan føre til svimmelhet, kvalme og synsforstyrrelse.


De aller fleste som erfarer det, utvikler en eller annen grad av bevegelsesintoleranse, forklarer Holmeslet. Hun sier at de vanligste symptomene er svimmelhet ved bevegelse, kvalme og synsforstyrrelse. Når svimmelhet oppstår plutselig og uventet, er rask legeundersøkelse viktig, blant annet for å avklare om symptomene kan skyldes alvorlig sykdom. Svimmelhet har mange ulike årsaker. Er ledsaget av andre symptomer med syn, at man for eksempel ser dobbelt eller at man plutselig får lammelser samtidig i bein eller arm.


Svimmelhet kvalme

Man får en følelse av at rommet snurrer rundt som en karusell, at det står på skrå eller opp ne eller at gulvet gynger som et skipsdekk. Symptomene kan være så sterke at man blir kastet over ende. Denne svimmelheten er ofte fulgt av intens kvalme , oppkast og kaldsvetting. Han understreker at du bør oppsøke lege hvis du opplever svimmelhet som varer i flere timer, og spesielt hvis det er kombinert med kvalme , oppkast, lyskyhet, hodepine og nakkestivhet. Balansesystemet er avhengig av balansesentrene i hjernen, synet, balanseorganene i det indre øret, bevegelsesapparatet og nervesystemet som forbinder dem alle.


Balansen din er avhengig av sanseinformasjon fra øyne, balanseorganer og kroppens muskler og ledd. Dette kan det være mange årsaker til. Akutt svimmelhet er også et vanlig symptom ved panikkanfall og panikklidelse.


Det typiske er at svimmelheten kommer i anfall og ledsages av kraftig angst eller ubehag, samt symptomer på en kraftig sympatikus-aktivering. Diagnosen kan stilles ved henvisning psykiater eller psykolog. Den som rammes av dette, opplever plutselig karusellsvimmelhet og kvalme. De fleste årsakene til svimmelhet er heldigvis ufarlige. Anfallene kommer oftest når man legger seg, snur seg i sengen eller bøyer hodet for å knytte skoene.


Den voldsomme svimmelheten varer maksimalt et minutt, men man kan føle seg noe svimmel og ustø også etterpå. Har aldri skrevet her før, men dette må jeg visst svare på. Jeg har vært plaget av svimmelhet og kvalme i ca. Har en trivelig jobb og en grei familiesituasjon, så der var ikke noe som kunne forklare problemene.


Rotatorisk svimmelhet er et vanlig symptom ved sykdom eller forstyrrelser i det indre øret, balanseorganet, balansenerven og hjernen eller hjernestammen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg