torsdag 30. juli 2015

Øre betennelse

Alle kan få en ørebetennelse , men barn er spesielt utsatte. De fleste blir bedre etter et par dager, men noen trenger antibiotika. Paracetamol kan brukes for å lindre smertene. Det er ikke så mye man kan gjøre for å forebygge ørebetennelse. Vi har mange som kommer til oss fordi de har vondt i ørene, og ørebetennelse er en vanlig årsak.


Dette går som oftest over av seg selv, men hvis plagene vedvarer kan det bli aktuelt med behandling hos øre -nese-hals-spesialist.

Vi bryr oss om ditt personvern. Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Betennelse i det ytre øre Hva er betennelse i det ytre øre? Hvordan oppstår en slik betennelse ? Den vanligste formen for ørebetennelse hos barn er akutt mellomørebetennelse (akutt otitis media).


Hvis hullet i trommehinnen er perifert i trommehinnen, kan det gi opphav til en svulst kalt kolesteatom. Hvorfor kolesteatomet oppstår vet man ikke helt sikkert, men man regner med at det skyldes at epitelceller fra øregangen flasser av, og kommer inn i mellomøret gjennom hullet i trommehinnen. Barnet blir ørebarn etter en mellomørebetennelse.


For at barnet ditt skal komme inn under definisjonen ørebarn, må det ha minst tre eller flere akutte ørebetennelser over en seks måneders periode, eller minst fire akutte i løpet av året, forteller lege Berset.

Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Når du har øregangsinfeksjon blir huden i øregangen betent og hoven. Leger kaller dette for ekstern otitt. De fleste øregangsinfeksjoner er forårsaket av bakterier, men infeksjonen kan også skyldes sopp.


I vanlig språkbruk brukes ørebetennelse nesten. Tiltak som reseptfrie smertestillende legemidler og bruk av nesespray kan lindre plagene noe. Har ikke ørebetennelsen gitt seg etter noen dager, bør man kontakte lege.


De fleste forbinder gulsott med nyfødte babyer, men voksne kan ha tilstanden også. Gulsott er når hud og membraner (for eksempel det hvite i øynene) slår en gulaktig eller en gul-brun farge fordi for mye av den kjemiske bilirubin sirkulerer i blodet. Spør om ørebetennelse , øresus, fly og konsert. Jeg fikk en kraftig ørebetennelse på høyre øre lørdag 11.


Alle hunder kan oppleve å få en og annen ørebetennelse i løpet av livet men dersom den får tilbakefall relativt kort tid etter en behandling eller dersom den får flere ørebetennelser i løpet av ett år er det som regel fordi det foreligger et underliggende problem og hunden må undersøkes og behandles på en annen måte enn bare med antibiotikaholdige øredråper. Tilstanden skyldes bakterier eller virus, og gir ofte rødhet og svie i øyet kombinert med pussdannelse og økt tåreflod. Hos en liten baby f. Praktisk otoskop for hjemmebruk.


Lar deg lyse og se inn i ørene. Mellomørebetennelse Hva er mellomørebetennelse? Både bakterier og virus kan gi mellomørebetennelse.

Allerede i barnets første leveår kan familien oppleve at barnet får mellomørebetennelse. Selv om sykdommen er mest vanlig hos barn, kan voksne kan også få det. En opplever da dottfølelse i øret og eventuelt svekket hørsel som de første symptomer på mellomørebetennelse.


For info som ikke er relatert til kryssor så kan du slå opp ørebetennelse i ordboka. Ordet består av vokaler og konsonanter. Nei, det er ikke smittsomt. Er en ørebetennelse smittsomt?


De forårsaker smerte og feber, men mange foreldre er ikke sikker på om det er trygt å sende sine barn til skolen hvis hun har ørebetennelse på grunn av risikoen for å smitte andre barn. Ved kronisk mellomørebetennelse har man hull i trommehinnen, ofte konstant renning fra øret og smerter i perioder. Tilstanden oppstår oftere hos dem som har hatt mange mellomørebetennelser som barn. Ved å se på øyet kan legen se om det er betennelse kun i slimhinnen, eller om den har spredt seg til hornhinnen.


Eventuelt kan legen ta en prøve med en vattpinne, som undersøkes for bakterier eller virus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg