onsdag 15. juli 2015

Barn røde prikker

Avhengig av alder, vil barn lett få prikker på huden av ulike årsaker, sier Resch. De opptrer som små, flate og røde prikker , som kan utvikle seg til blemmer eller forhøyede prikker. Kviselignende flekker, røde prikker , store flekker eller knapt synlige nupper. Hva kan utslettet egentlig være?


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Utslettet dukker oftest opp i.

Barn med røde hunder skal derfor holdes unna gravide. Etter hvert dannes små skorper. Ofte ses en blanding av både prikker , blemmer og skorper. Sykdommen er svært smittsom fra dager før utslettet oppstår til blemmene er tørket inn, ca.


Ved vannkopper oppstår det røde prikker i huden som etter noen timer går over til blemmer. Med prikker regner jeg med at du mener et utslett hvor hver enkelt utslett, flekk eller prikk er lett å skille fra naboprikkene og har en størrelse omtrent som et knappenålshode. Over halvparten av alle nyfødte barn får såkalt nyfødtutslett (erythema toxicum) et eller annet sted på kroppen. Ofte ser man også små prikker som blir gulhvite når man trykker på huden.


Nyfødtutslett forsvinner vanligvis etter noen få dager.

Trykker du på en petekkier, mister den vanligvis litt farge og blir lysere der du nettopp har trykket. Disse utslettene kan også forekomme hos barn og ha forskjellige utseender. Små, røde , flate prikker som ikke forsvinner når du presser et glass mot dem, kan være underhudsblødninger, såkalte petekkier. Petekkiene kan ha flere årsaker, men skal alltid tas alvorlig fordi de kan være et symptom på hjernehinnebetennelse. Les mer om hjernehinnebetennelse.


Grupper av små, kløende prikker kan være vannkopper. Barn kan få utslett av mange ting. Man kan også få utslett av sol eller kal tørr luft.


Utseende og måten utslettet har oppstått på, kan fortelle mye om årsaken. Mange røde prikker på kroppen? Huden blir hissig rd med sprekkdannelse og flassing, ofte med kle) og bleieeksem (rdt og srt irritasjonsutslett i). Røde prikker i huden barn.


Dette kan det være. Har selv aldri hørt om virusinfeksjon som produserer utslett. På grunn av risiko for å smitte sårbare personer i omgivelsene, kan det være greit å vite hva som er hva. Men hei, hvem er eksper. Har aldri sett det før, røde flekker og røde prikker , i ganen og videre bakover mot drøvelen.


Allmenntilstanden ellers er god.

Feberen har ikke oversteget 38-tallet. Hvis de gjør vondt, klør eller plager deg på andre måter, bør du oppsøke lege. Hvis det å berøre dem forårsaker blødninger, dra til en hudlege.


Vær oppmerksom på farge og form. Mørkeblå kjole med ettersittende og utsvinget passform med glitrende, røde prikker og satengknytebelte i livet. Dekkvingene er røde med sju svarte prikker , og halsskjoldet er svart med to hvite flekker ytterst.


Lengden er 2–mm. Den er svært vanlig over hele landet og går opp på fjellet. Enkelte år kan de opptre i så uvanlig store mengder at folk føler seg plaget. Den syke må få beskjed om å unngå nærkontakt med gravide, og gravide i nærmiljøet bør testes serologisk.


Atopisk eksem er den vanligste typen eksem hos barn , og er ogs kjent. Hvis huden blir rd og flasser, kan det skyldes at babyen reagerer p matvarer som mammaen har spist. I det siste har det dukket opp en del røde prikker og små føflekker rundt omkring på kroppen min, hovedsaklig på magen. Jeg synes dette er utrolig irriterende, da jeg virkelig ikke liker føflekker og spesielt ikke på magen.


Jenta på her i huset har fått en del røde prikker på kroppen som klør. Kan se litt ut som vannkopper, men det har hun hatt. De er ikke veskefyllt og er røde , ikke noe hvitt i de.


Minner litt om myggstikk også, men her i nordland er det ikke akkurat kommet noe mygg ennda.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg