fredag 31. juli 2015

Pasientreiser

Pasientreiser

Ny systemløsning for pasientreiser. Jeg er privatperson. Pasientreiser Innlandet ivaretar organiseringen av. Dine rettigheter ved pasientreiser.


Du kan få dekket reiseutgifter med et fast beløp per kilometer, uansett hvilket transportmiddel du bruker. Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse. Pasienter og ledsagere kan søke om å få dekket reiseutgiftene og se status og vedtak i egen sak på helsenorge.


Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt. Reiser du til eller fra offentlig godkjent behandling, har du rett til å få dekket nødvendige utgifter til reise. Kost og overnatting Bompenger kr. Andre reiseutgifter 6. Husk å sende med kvitteringer! Du får i utgangspunktet dekket den billigste reisemåten, og du må betale en egenandel.


Pasientreiser

Dekning av reiseutgifter – spesialisthelsetjenester. Avdeling for pasientreiser har ansvar for saksbehandling og økonomisk oppgjer av pasientreiser og gjennomføringa av reiser med rekvisisjon, til og frå offentleg godkjent behandling. Saken gjelder pasienters rett til dekning av reiseutgifter. Ved behov kan også nødvendige tilleggsutgifter dekkes.


En pasient har rett til å få dekket utgifter ved å reise til og fra spesialisthelsetjenester ved sykehus, distriktspsykiatrisk senter eller institusjon som tilbyr tverrfaglig spesialisert behandling for rusmiddelmisbruk. Hovedregelen er at pasientreiser dekkes med en standardsats per kilometer. Søk om å få dekket reiseutgifter. Det er ditt lokale helseforetak som har ansvar for pasientreiser , og som dekker utgiftene knyttet til reisen. Dette er kursportalen for pasientreiser.


Pasientreiser

Portalen inneholder kurs for ansatte innen pasientreiser , og for de som skal rekvirere reiser. Dersom pasienten eller brukeren er ute av stand til å oppgi pårørende, skal nærmeste pårørende være den som i størst utstrekning har varig og løpende kontakt med pasienten eller brukeren, likevel slik at det tas utgangspunkt i følgende rekkefølge: ektefelle. Søknadsskjema på papir finner du hos din behandler eller på helsenorge. Hugs å søke innan seks månader etter at reisa er gjennomført.


Som regel gjennomfører du reisen på egenhån og søker i etterkant. Hovedendringer er: ikke dekning av reiser under km (før: km), behandler kan ikke lenger bidra med innsending, og det blir enklere elektronisk innsending. Pasienter som skal til nødvendig undersøkelse og behandling kan få dekket deler av utgiftene til reise.


Pasientreiser

Regler for pasientreiser. I menyen under finner du korte temabaserte kurs. Har du riktig(e) jobbroller i profilen din, vil dine kurs automatisk komme frem på Min startside. Som pasient har du en rekke rettigheter i møte med helsevesenet.


Disse rettighetene er lovfestet av pasient- og brukerrettighetsloven, som skal sikre at pasienter og brukere får lik tilgang på helse- og omsorgstjenester. Er dette ditt firma?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg