onsdag 29. juli 2015

Underlivskreft med spredning

På diagnosetidspunktet er endometriekreft oftest begrenset til livmor med i stadium I. Det kan skje spredning av tumorceller til bukhulen via egglederne. Spredning kan også forekomme til skjeden. Prognosen henger nøye sammen med svulstens størrelse og utberedelse på behandlingstidspunktet. Yngre kvinner har en høyere overlevelse, vesentlig på grunn av diagnostisering i tidlig stadium.


Ved stadium I har svulstens størrelse, dybdeinnvekst, innvekst i lymfebaner samt spredning til lymfekjertler betydning for overlevelsen. Kontroll ca hver måned. Det er viktig å oppdage et eventuelt tilbakefall, da behandling av dette kan gi gode resultater. Pasienter som har fått kirurgisk behandling følges opp med gynekologisk undersøkelse, ultralyd og celleprøve fra bunnen av skjeden. Selv dette med uvanlige menstruasjonsblødninger var det svært få kvinner som visste at kunne være tegn på underlivskreft , og kvinnene som opplevde dette hadde derfor ikke oppsøkt lege, sier Gelb: - Det beste er å være føre var.


Jo tidligere underlivskreft blir oppdaget og behandlet, jo mer effektiv kan behandlingen være. Underlivskreft med spredning. Ntter kan redusere kreft med spredning til hjernen Universitetet i. F informasjon om underskelse, diagnose, hvordan kreft i livmoren.


Underlivskreft med spredning

Lungekreft - Flere mekanismer som oppstr ved langtkommet kreft vil ogs virke ved lungekreft. P sin reise i livet er hun fortsatt en. Noen må leve med ubehag og smerter som de trenger hjelp til å hanskes med.


Det vil føles tryggere hvis du klarer å snakke om usikkerheten og vet hvor du kan få hjelp. Der fanges den og trenger ut til vevet åren er plassert. Dersom vi snakker om spredning via blodbanen stanses kreftcellene i de små blodårene i lever, benbygning, lunge eller hjerne.


Dette er nemlig organer med mye utveksling av næringsstoffer eller luft. Det er derfor massevis av små blodårer kalt kapillærer i disse organene. De fleste med beinmetastaser har en kjent kreftsykdom fra før, hos en andel oppdages kreftsykdommen som følge av spredning til bein. Beinmetastaser presenterer seg gjerne i form av beinsmerter, bløtvevshevelse eller beinbrudd forårsaket av en ubetydelig skade.


Lymfogen spredning. For noen kan det være til hjelp å snakke med lege, få sexologisk rådgiving eller terapi. Alle mennesker har en seksualitet. Selv om du ikke har noen partner, har du antagelig tanker og spørsmål omkring temaet som du kan ta opp med sykehuspersonalet.


Det kan være aktuelt med tilleggsbehandling i form av cellegift, stråling eller hormonbehandling. Stadium og type av kreft samt pasientens alder og allmenntilstand vil avgjøre valg av behandling. Som ved livmorhalskreft kan det påvises forstadier (endomtriehyperplasi) med økt risiko for videreutvikling til kreft. Nøtter kan redusere kreft med spredning til hjernen. Forsøk gjennom fire år viser oppsiktsvekkende resultater.


Et stoff som finnes naturlig i nøtter utmerket seg som særlig effektivt i behandlingsforsøk. Videre forskning på effekt av psykososial støttegruppe for kvinner med tilbakefall av underlivskreft , kan med fordel studere spesifikke delområder av livskvalitet, som kognitiv, emosjonell og rolle funksjon, og fatigue. Et etisk dilemma reiser seg i forhold til å samle kreftpasienter med avansert sykdom. Barn og familie Det å miste muligheten til å få egne barn allerede som 24-åring er tøft. Epitelial eggstokkreft Kreft i eggstokkens overflatelag oppdages ofte sent i forløpet fordi symptomene er diffuse, og sykdommen er dermed vanskelig å oppdage.


Grad av spredning har betydning for hvilken behandling som kan tilbys og pasientens prognose. Symtomer som kan opptre: Ukarakteristiske plager i buken som kvalme, magesmerter og. Informasjon og dialog med pasienten.


Utredning av livmorkreft. Fastsettelse av diagnose og. Hun har deltatt i arbeidet med å utvikle nye spørreskjemaer som gjør det lettere å kartlegge symptomer og plager som pasientene har. Tommy Andresen (56) har prostatakreft med spredning. En sykdom han aldri blir frisk av.


Diagnosen fikk han for fire år siden. En ny type medisin gjør hverdagen mye bedre, selv om han aldri blir.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg