mandag 20. juli 2015

Halsbrann og kvalme

Fornøyde brukere har fått hjelp! I brevet ditt skriver du om ubehag ”midt på, litt oppe på magen”. Du er også plaget med kvalme og halsbrann. Under dette punktet på magen befinner magesekken og nedre del av spiserøret seg.


Din kvalme og syreplager peker således i retning av problemer i mage, spiserør og muligens overgangen til tynntarm, tolvfingertarmen.

Vedvarende eller tilbakevendende smerter eller ubehag som er lokalisert til øvre del av magen. Ubehaget eller smertene kan ledsages av oppfylthet, tidlig metthetsfølelse, oppblåsthet, kvalme , brekninger, sure oppstøt og halsbrann. Halsbrann oppstår når syre kommer opp i spiserøret fra magesekken. Syren kan noen ganger komme opp i munn og svelg og også irritere luftveiene. En ring av muskler skal vanligvis stenge av øverst i magesekken og holde syren på plass.


Dersom denne lukkemuskelen ikke fungerer godt nok, får du jevnlig halsbrann. Dette føles oftest som halsbrann , brystsvie, eller sure oppstøt. Lukkemuskelen avslappes ytterligere i forbindelse med inntak av kaffe, sitrusfrukter, fet mat, løk, alkohol og sjokolade.

For å fordøye maten vi spiser trenger vi magesyre. Det som skjer ved halsbrann er at man får en betennelse i nedre del av slimhinnen. Hva er halsbrann og sure oppstøt? Det er ikke uvanlig å være kvalm, og kvalme er noe alle opplever fra tid til annen. Kvalme er ubehagelig, men normalt ikke farlig.


Har du magesår, vil smertene som regel bli verre når du er sulten, og du kan føle at det hjelper å spise eller drikke. Vær oppmerksom på at både halsbrann og angina pectoris (hjertekrampe) kan gi sviende smerter i brystet. Overspising, som overbelaster fordøyelsessystemet og fører til press og stinnhet i magen. Denne kan nøytraliseres med å drikke noe som er basisk.


Melk er et alternativ som finnes i et hvert hjem. Drikk et glass melk og plagene med halsbrann vi ganske sikkert forsvinne. Melk mot halsbrann : Foto : kjerringrad. Les mer om halsbrann.


Her har det kommet inn en del tips og råd mot problemet. I utgangspunktet er ikke halsbrann og sure oppstøt farlig, bare ubehagelig. I svært sjeldne tilfeller kan spiserøret skades.

Familien koser seg rundt bordet med ribbe, medisterkaker, pinnekjøtt og noe godt i glasset. Mens dere rydder av bordet kjenner du det. Den velkjente smerten nederst i brystet, som gjør det umulig å fortsette julekosen. Sure oppstøt, kvalme , problemer med å svelge og vond smak i munnen kan også forekomme.


For mange gravide er kvalme , sure oppstøt og halsbrann en ubehagelig del av hverdagen. Mange opplever problemer i forbindelse med julemat og julebordsesong. Mange matverer kan fremkalle og forsterke problemene. Det finnes en rekke midler og reseptfrie legemidler mot halsbrann og sure oppstøt.


Noen nøytraliserer magesyre andre reduserer syreproduksjonen. Er tilfellene av sure oppstøt eller halsbrann hyppige, eller symptomene svært sjenerende, bør man kontakte lege. Legen vil vurdere om det er behov for ytterligere undersøkelser som f. Hvordan behandler legen refluks av magesyre, sure oppstøt, halsbrann , og spiserørskatarr?


Jeg har nå vært både kvalm og svimmel hver eneste dag, i tilegg er jeg veldig trøtt om dagene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg