torsdag 23. juli 2015

Diabetes typer

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt. Insulin er et hormon som lages i bukspyttkjertelen og som sørger for at sukkerstoffer i maten du spiser kommer inn i kroppens celler og kan brukes som energi.


Personer med diabetes type må ha tilførsel av insulin for å leve, gjennom injeksjoner eller fra en insulinpumpe.

Hvordan behandles diabetes type 1? Alle med diabetes type er avhengig av å tilføre kroppen insulin, og det er du selv som må ta det daglige ansvaret for dette. I utgangspunktet behandles diabetes type med endringer av levevaner, en del får antidiabetika, og noen må etter hvert også over på insulin. Arv er en vesentlig faktor for å utvikle diabetes type 2. Pasienter med diabetes type har økt risiko for hjerte-kar sykdom, og data fra det svenske diabetesregisteret viser at ca.


En viktig del av behandlingen av diabetes type er derfor å forebygge hjerte- og karsykdom. Hovedtypene er diabetes type og diabetes type som er to forskjellige sykdommer med til dels ulik behandling.

Diabetes type oppstår fordi bukspyttkjertelen slutter å produsere insulin. For denne gruppen er det livsviktig å få tilført insulin. I dag har man gode metoder for å måle og regulere blodsukkeret. Men symptomene kan utvikles veldig sakte, og mange kan leve lenge med diagnosen uten å være klar over det. Det finnes ingen kur mot diabetes type 1. Flere enn antatt har diabetes type 3. Diabetes finnes i flere varianter enn de velkjente typene og 2. Mange med diagnosen diabetes har egentlig diabetes 3. Leger overser ofte denne tredje varianten, viser forskning.


Ved type blir cellene som lager insulin ødelagt. Uten insulin får ikke cellene i kroppen energi. Derfor trenger man å tilføre dette selv for å leve. Hvem får diabetes type 2? Overvekt er en viktig årsak til utvikling av diabetes type 2. Behandling av diabetes type 2.

Er du overvektig og har fått påvist diabetes type vil en vektreduksjon kunne være med på å gjøre deg friskere, blant annet ved å stabilisere blodsukkeret. Hvis du trenger å gå ned i vekt, les faktaark om kosthold ved overvekt. Dette kan føre til alvorlige helseproblemer, men livsstilsendringer og legemidler kan bidra til at du holder deg frisk. Man arver sannsynligvis disposisjonen for å utvikle diabetes , men det er livsstilsforhold som i stor grad avgjør om sykdommen utvikles eller ikke. Type 1- diabetes har en viss arvelig tendens.


En livsstil med lite mosjon og dårlig kosthold øker risikoen for å utvikle diabetes type 2. Type 2- diabetes er en såkalt livsstilssykdom. Type diabetes skyldes ofte både insulinmangel og at insulin har dårlig virkning. Tilstanden behandles med kost og mosjon, blodsukkersenkende tabletter og eventuelt insulin i tillegg. Det kan noen ganger være vanskelig å avgjøre om det foreligger type eller type diabetes. Følgende taler for type diabetes : ketonuri, betydelig vekttap før diagnose, og normal kroppsvekt.


In type diabetes there is a lower total level of insulin to control blood glucose, due to an autoimmune induced loss of insulin-producing beta cells in the pancreas. Nyttige spørsmål når pasienten får diagnosen diabetes type eller 2. Kommunikasjon og pasientaktiverende intervensjoner ved diabetes type og 2.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg