onsdag 1. juli 2015

Somatisk sykehus

Somatikk (fra gresk Σωματικóς, Somatikòs, av legemet) er den delen av medisinen som omhandler behandling av fysiske sykdommer, til forskjell fra psykiatri som dekker psykiske sykdommer og klinisk behandling av disse. Somatisk sykehus er et sykehus som tar imot pasienter med kroppslige (somatiske) sykdommer. Motsatsen er psykiatriske sykehus. Kvalitet og kompletthet.


Data fra somatiske sykehus vurderes generelt til å ha god kvalitet på variabler knyttet til aktivitetsnivå og DRG-gruppering.

Det enkelte sykehus kan spesialisere seg for å sikre kvaliteten på spesielle utrednings- og behandlingsoppgaver. Dette gjør at de ulike sykehusene har ulike avdelinger og ulike pasientkategorier. De fleste sykehus har spesialavdelinger som for eksempel radiologisk avdeling, hjerteovervåkning, intensivavdeling og fødeavdeling. Gi beskjed på avdelingen der du ligger, dersom du ønsker å legge begrensninger for besøk når du er innlagt. Somatisk behandling ved psykiske lidelser Ingress Personer med alvorlige psykiske lidelser har en over­hyppighet av overvekt, hjerte- og karsykdommer, type 2-diabetes og lavere gjennomsnittlig levealder sammenlignet med normalbefolkningen.


Det gjør sykehus til en arena for å stille spørsmål om alkohol og andre rusvaner. Nasjonal faglig retningslinje for behandling og rehabilitering av rusmiddelproblemer og avhengighet (retningslinje ) sier at den somatiske helsetjenesten bør ha et kontinuerlig fokus på hvordan pasienter med rus- og avhengighetstilstander kan fanges opp og gis tilbud om hjelp.

Parkering for pasienter ved Hallingdal sjukestugu finner du utenfor hovedinngangen og utenfor inngangen til somatisk poliklinikk. Besøkende til psykiatri har ca. Brødsmulesti Store medisinske leksikon Medisin Bevegelsesapparatet Bevegelsesapparatets anatomi Medisinens språk er den samlingen av ord og uttrykk som brukes i medisinen for å beskrive anatomiske strukturer og sykdommer.


Enhet for somatisk helse består av følgende tre avdelinger: dagkirurgisk avdeling, laboratoriet, røntgenavdeling. På innleggingsdagen blir det teke opp journal, teke blodprøvar, evt. Det viktigste er at barn får en bedre opplevelse av å være på sykehus. Responsen er svært go både fra barna selv og de ansatte. Sykehuset Østfold HF Kalnes fra , Viken.


Er dette ditt firma? Ta hensyn til andre. Du må ha samtykke dersom du vil ta bilder eller video av pasienter eller ansatte. Alle pasienter har krav på privatlivets fred når de er på sykehus.


Foreldre skal ta hensyn til hva som er best for barnet. Dette vil være første gang det skjer en bred og systematisk utprøving av kliniske helsepsykologiske tiltak på et somatisk sykehus. Vi tror sannsynligheten for å lykkes er god på et relativt lite og oversiktelig sykehus som Diakonhjemmet, og med den positive innstilingen vi opplever å møte i de ulike profesjonsgruppene ved sykehuset.


Vestre Viken helseforetak består av somatisk virksomhet ved Bærum sykehus , Drammen sykehus , Kongsberg sykehus , Ringerike sykehus og Hallingdal sjukestugu.

Vi har også en psykiatrisk sykehusavdeling ved Blakstad og fem distriktpsykiatriske sentre (DPS-er), tilbud innen barne- og ungdomspsykiatri samt tverrfaglig spesialisert rus- og avhengighetsbehandling. Lovgiver skiller prinsipielt mellom behandling av somatisk og psykisk lidelse. Behandling av pasientens psykiske lidelse skal skje i henhold til psykisk helsevernloven. Skal pasienten behandles for en somatisk lidelse, er det derimot pasient- og brukerrettighetsloven som gjelder. I praksis kan dette skillet by på krevende grensedragninger.


Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg