torsdag 30. juli 2015

Gravid mat helsedirektoratet

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Kosthold for gravide.


Når du er gravid trenger du et kosthold som er variert og som gir tilstrekkelig av næringsstoffer. Du trenger mer mat enn ellers for at barnet skal vokse og utvikle seg, samtidig som dine behov dekkes. Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling,. Helsedirektoratet Vitaminveien Postboks 220. Følgende råd gjelder matlaging generelt, men som gravid bør du være ekstra opptatt av god hygiene: Vask hendene før du lager mat , før du spiser mat og mellom håndtering av ulike råvarer.


Gravide bør være spesielt nøye med å vaske hendene etter å ha vært i kontakt med jor sand og dyr. Skyll alltid frukt, grønnsaker og bær. De viktige næringsstoffene kan du lese om i brosjyren Ernæring i svangerskapet, som deles ut på helsestasjonen. Brosjyren kan du også få tilsendt gratis fra Sosial- og helsedirektoratet , avdeling for ernæring. Gravide bør ta folattilskud samt for mange gravide og ammende kan tilskudd av vitamin omega 3-fettsyrer, jern og jod være nødvendig.


Ved å følge rådene nedenfor får de fleste i seg alt en selv og barnet trenger under graviditet og amming. Helsemyndighetene anbefaler 2mg DHA per dag for gravide og ammende. Et godt inntak av Ber viktig for utvikling av nervesystemet. Vi savnet imidlertid en egen oversikt over pålegg, og fikk laget en i samarbeid med direktoratet og Hillesund. Gravide som velger å reise til land med høy smitterisiko, bør være ekstra nøye med å følge rådene som gjelder mat og hygiene – og unngå kontakt med katter.


Fremmedstoffer: Det finnes en rekke stoffer som har uheldige helseeffekter og som det derfor er nødvendig å begrense inntaket av. Noen er naturlig forekommende, som f. Rask og trygg leveranse. Det betyr at det du spiser og drikker når du er gravid overføres til barnet du bærer i magen. For at barnet og du skal få i dere tilstrekkelig med næringsstoffer er et sunt og variert kosthold kombinert med fysisk aktivitet anbefalt. Likevel er det ikke tilrådelig å slanke seg når man er gravid.


Informasjon om mat og helse fra offentlige myndigheter. Tilskudd skal så anbefales ut fra dette resultatet. Begynn i dag helsedirektoratet.


Rått kjøtt bør du styre unna da den kan inneholde toxoplasma som er en parasitt som kan skade fosteret. Mat du ikke bør spise. Sørg derfor å steke eller koke kjøttet godt. Gravide bør også styre unna hvalkjøtt og selkjøtt da disse kan inneholde høye nivåer av kvikksølv. Nei- mat for gravide.


Carlsen minner videre om at gravide bør holde seg helt unna alkohol og være avholdende gjennom hele svangerskapet. For øvrig mener hun det beste rådet når det gjelder mat er å spise variert og i tråd med kostholdsrådene. Gravide eller ammende som har et lavt inntak av meieriprodukter og hvit fisk, anbefales derfor å ta tilskudd av jod.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg