onsdag 15. juli 2015

Hvor mange ultralyd i svangerskapet

Langtidsstudier av barn som har vært utsatt for ultralyd i svangerskapet , viser ingen skadelige virkninger verken på vekst, språk eller kroppslig utvikling. Luftfylte organer som lunger og tarm gir imidlertid utilfredsstillende bilder. Hvor ofte har dere hatt ul til nå og planlegger dere flere?


Jeg har hatt to tidlig ultralyd privat og den offetnlige ultralyden i uke 18. På første kontroll sendes det henvisning til ultralyd.

Alle gravide vil også få tilbud om tester for hepatitt B, hiv og syfilis. Dersom den gravide er risikoutsatt for hepatitt B-smitte under graviditeten (f.eks. gjennom å ta stoff med sprøyter) anbefales flere tester under svangerskapet (helsedir.no). Har vært på ultralyd mange ganger. Var på tidlig ultralyd for å sjekke hvor langt jeg var på vei, også ordinær ultralyd også 3D. Så plutselig sluttet SF-målet å vokse, og jeg ble sent på ekstra UL for å sjekke veksten, og har siden da blitt satt opp på UL annenhver uke.


I tillegg tok jeg tidlig ultralyd for å finne ut hvor langt på vei da det var stor usikkerhet rundt det. I denne bor jeg ikke lenger i Telemark, har også nå vært på tidlig for å sjekke hvor langt på vei.

Og skal på oul i uke 17. Jordmor hsr og sagt at hun kunne henvise meg til en ekstra senere i svangerskapet. De som ønsker ultralyd så tidlig i svangerskapet er gjerne dem som har hatt en spontanabort tidligere og som derfor er ekstra engstelige. Ultralyd - hvor mange i svangerskapet ? De fleste venter imidlertid til rundt uke 12. Politikerne i Norge ønsker ikke dette fordi de frykter at det vil føre til for mange svangerskapsavbrud spesielt av foster med trisomi (Down syndrom).


Vi ønsker å undersøke om svangerskapet er normalt. En morkake som blir liggende ved fødselskanalen eller dekker denne helt (forliggende morkake) er til hinder for vaginal fødsel. Om morkaken ses nært fødselskanalen rundt uke 1 vil du få en ny ultralydundersøkelse senere i svangerskapet.


Svangerskapet deles utviklingsmessig inn i tre trimestre. De første ukene regnes som første trimester. I denne perioden vil fosterutviklingen danne kroppens grunnleggende struktur og de ulike organene. Dette er den perioden hvor det er størst risiko for spontanabort.


Andre trimester varer frem til uke 28. Aldersgrensen på år bør fjernes. Det er ikke noen medisinsk grunn til å opprettholde denne aldersgrensen, ifølge Eggebø.

Alle kvinner bør få tilbud om tidlig ultralyd i det offentlige helsevesenet. Hva er den viktigste ultralydet i graviditetens andre trimester, og hva måler det? Siste kvartal Hvor mange skanninger er gjort i graviditetens siste trimester. Hvilken ultralyd er den viktigste i den siste graviditeten. Fysioterapeut og spesialist i manuellterapi, Hilde Stendal Robinson, har i sitt doktorgradsarbeid vist hvordan kliniske funn tidlig i svangerskapet har betydning for utvikling av bekkenløsning.


Hun har også sett på hvordan funksjonsevnen reduseres gjennom svangerskapet - også for gravide som ikke har bekkenplager. Mange gravide har spørsmål om ultralydundersøkelse. Når er egentlig det best tidspunktet å ta 3D ultralyd , er ultralyd farlig, hvem kan utføre ultralyd ? Vi har snakket med ultralydjordmor Weronica Roksvåg ved Oslo jordmor og kvinnesenter.


Dog er det … Fem vanlige. Er ultralyd farlig? Når er det best å ta ultralyd i svangerskapet ? Tidspunktet for ultralydundersøkelsen vil avhenge av hvilken informasjon man ønsker. Anonym bruker skrev: Vært singel lenge og har egentlig trivdes med det.


Så møter jeg en mann og det går fort i svingene. Vi tilbrakte masse tid sammen. Han ville ikke ha barn. Og jeg ville ikke ha barn med en. Vi har tatt og lurer på en 3D ultralyd men føler vi allerede har tatt for mange.


Hvor mange foster det er, er spesielt viktig å finne ut tidlig, bemerker Torbjørn Moe Eggebø, seksjonsoverlege ved Nasjonal behandlingstjeneste for avansert invasiv fostermedisin ved St. Uke i svangerskapet : Rundt uke kan gynekologen se langt mer. De kan se om hjertet slår, hvor stort fosteret er, hvor langt kvinnen er på vei og eventuelle avvik. Våre gynekologer vil og kunne avdekke og behandle ev.


Dette har betydning både for vurderinger av diagnostikk, effekt på helseutfall og etikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg