tirsdag 7. juli 2015

Barn i aktivitet

At barn får mulighet til regelmessig og variert fysisk aktivitet er helt avgjørende for at de skal oppnå normal vekst og utvikling av muskelstyrke og motoriske ferdigheter. I tillegg har det stor betydning for skjelettet. Når du trener vektbærende aktiviteter - som å løpe, hoppe og gå, blir skjelettet belastet. Slik får du barna ut av døren igjen og igjen.


Her er forslag til artige uteaktiviteter for både små og større barn.

Eksperttips fra Turistforeningen, Vera Michaelsen og forfatteren av flere bøker om aktiviteter for barn ute i naturen. Det finnes mange morsomme og lærerike opplevelser og aktiviteter for barn i Oslo. Besøk for eksempel TusenFry Teknisk Museum eller Oslo Reptilpark. Alle barn har rett til gode kultur-opplevelser!


Her er ti forslag til innendørsaktiviteter for små barn hjemme, for foreldre som ønsker litt fri en regnværsdag. Når været endelig spiller på lag, finnes det også flerfoldige aktiviteter barna kan finne på utendørs. Inneaktivitetene kan like fint gjøres for barn i barnehagen.


Forankring i rammeplan.

Barnehagen skal være en arena for daglig fysisk aktivitet og fremme bevegelsesglede og motorisk utvikling (s. 6). Personalet skal gi barna tilgang til varierte og utfordrende bevegelsesmiljøer, sanseopplevelser og kroppslig lek, ute og inne, i og utenfor barnehageområdet (s. 18).


Samspillet med andre barn under fysisk aktivitet er av betydning for hvordan den enkelte opplever seg selv og omgivelsene. Fysisk aktivitet kan bidra positivt i sosialiseringsprosessen under oppveksten. Minst tre ganger i uken bør det legges til rette for aktiviteter med høy intensitet som gir økt muskelstyrke og som styrker skjelettet. Aktiviteten bør være med moderat eller høy intensitet. Babyer kan også ha stor glede av å være ute.


La babyen ligge på et teppe ute og du vil oppdage at det med store øyne ser opp på trekronene og insektene som flyr. For treningssentre, aktivitetssentre (eldresentre, seniorsentre) og institusjoner for eldre (sykehjem, omsorgsboliger). Aktiv i Oslo har oversikt over tusenvis av aktiviteter og opplevelser for barn , unge, voksne, grupper og bedrifter i Oslo og Akershus. Dette var vår fabelaktige liste med gratis aktiviteter for barn i Oslo. Dersom det enda ikke er hevet over enhver tvil at Oslo er en fantastisk by med overveldende mye gratis aktiviteter for barn , utfordrer vi deg til å finne en annen europeisk storby som overgår Oslo.


Inne- og uteområdene må tilrettelegges slik at barn med funksjonshemninger får mulighet til å delta i lek og aktivitet. I noen tilfeller må disse barna i tillegg ha egne treningsopplegg som gjennomføres i barnehagen. Barn med nedsatt funksjonsevne.


Oppmuntre barna til organisert fysisk aktivitet og start når barnet er klar for det.

Følg opp og vær en støttespiller. Tilpass fritidsaktivitetene etter barnet ditt. Velg aktiviteter som barnet liker. Vær lydhør for signaler og la aktivitetene være overkommelige.


Legg opp til lystbetonte aktiviteter der barn opplever mestring og. I ei ny nasjonal kartlegging har Noregs idrettshøgskole og Folkehelseinstituttet undersøkt fysisk aktivitet , stillesittande tid og fysisk form blant barn og unge (UngKan). Arrangementer for barn i Oslo - Fra fredag 31.


Treninga skal starte til riktig tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg