torsdag 27. oktober 2016

Røkt skinkestek

Røkt skinkestek

Våre produkter inneholder kun norsk kjøtt fra kvalitetssikrede gårdsbruk. Har du tips eller ideer? Gilde er opptatt av miljøet. Mer plass, lunt miljø, mer lek. Dette kaller vi griseløftet.


Smakfulle oppskrifter. Røkt svinekam er lettsaltet og røkt kotelettkam. Pakk svinekammen i folie og stek den i ovn på 1°C. Medium pluss: °C Gjennomstekt: °C. Det kan være lettere å lykkes med en svinestek uten svor, siden denne tilberedes på lavere temperatur.


Se film og oppskrifter for hvordan du tilbereder surret svinestek, hvor lang steketid du bør beregne og hvor mye svinestek du beregner per person. Svinestek stekes på samme måte som skinkestek. Røkt juleskinke er fast tradisjon i romjula hjemme hos oss, og har vært blant jentenes julefavoritter siden de var ganske små. Juleskinke var derfor et selvsagt valg da hele bøtteballetten kom på middag 2. Pakkes i folie, stekes i ovn på 1°C.


Og det trenger ikke å være svindyr viltstek, det kan rett og slett være rimelig svinestek, eller skinkestek om du vil. Behandler du den riktig, blir nemlig svinesteken både saftig og smakfull – og en søndagsmiddag du husker hele uka. Blir det noe igjen kan du spise restene som pålegg. Skinkestek med rotgrønnsaker er barndommens søndagsmiddag de luxe. Saftig kjøtt og fantastisk smakfulle grønnsaker som har fått vært med i gryten sammen med kjøttet hele tiden.


I grytene i Trøndelag på 70- og 80-tallet var det lite hvitløk å spore, det hadde vi knapt hørt om. Rens løk og del den i store båter. Skrell gulrot og del i store biter. Legg grønnsakene i en ildfast form. Ta av strømpen på skinkesteken.


Deilig oppskrift på helstekt, røkt svinekam i ovn glasert med sennep, honning og estragon. Bruk en skarp kniv og rut svoren. Steg for steg bilder av hele prosessen.


Gni steken inn med salt og pepper og legg den i en ildfast form. Se utvalget og opplev smakene her. Tusenvis av deilige og enkle matoppskrifter fra Norges største matnettsted klikk.


Røkt skinkestek

En rett som i seg selv er verd en feiring – og hva passer vel bedre en høstgrå ettermiddag i oktober? Juleskinke har i grunn ikke noe spesielt med julen å gjøre, annet enn navnet juleskinke, dette er i utgangspunktet da lettsaltet og røkt skinkestykke. Du vil mest sannsynligvis finne varianter av dette i butikken gjennom hele året under navn som blant annet påskeskinke og sommerskinke.


Stek er søndagsmiddagen over alle søndagsmiddager. Les videre hvordan du lykkes med å få et saftig og mørt resultat hver eneste gang. Alt du trenger er en god porsjon tid. Med denne oppskriften på svineribba løfter du den til helt nye høyder. Det er Jan Ivar Nykvist, mest kjent for sin glødende interesse for grilling, noe som har gitt ham NM-tittel, som står bak oppskriften.


I denne oppskriften så ønsker jeg å få sprø svor. Så jeg tar av nettingen før jeg steker. Gnir så steken godt inn med salt og pepper, og ruter den opp i skinnet.


Stikker så inn steketermometeret. Kjøpte ei kokt juleskinke i butikken før jul. Jeg har ikke steketermometer, men ser mange oppskrifter sier at jeg trenger det for å tilberede skinka.


Røkt skinkestek

Må jeg virkelig ha det ? Hvordan skal ei slik skinke enklest og best tilberedes ? Jeg tenkte å bare hive den inn i ovnen på rist over et stekebret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg