mandag 28. desember 2015

Allergi melk

Nå kan du bestille produkt fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg med rask og enkel frakt! Bestill fra Vitusapotek på nett. Her kan du bestille klargjøring. Finn informasjon om din resept her!


Spesialkompetanse innen hudpleie.

Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag! Har du symptomer som tett nese, nysing og kløe i øynene trenger det ikke være forkjølelse. Laktoseintoleranse og allergi mot melk Noen opplever at de blir dårlige når de drikker melk , men likevel tåler de både yoghurt, ost og fløte.


Den gode nyheten er at småbarn med kumelkallergi ofte blir tolerante før de fyller år, og de aller fleste vokser av seg allergien før skolestart. Her har vi samlet informasjon om både melkeallergi og laktoseintolleranse. Ved ikke IgE-mediert allergi kjenner man ikke til alle mekanismene som forårsaker reaksjoner hos melkeallergikeren.

Man har per i dag ikke noe godt diagnostisk verktøy i form av blodprøver eller hudtester for å undersøke toleranse for melk dersom allergien ikke er IgE-mediert. Noen er allergiske kun mot én av dem, mens de fleste har allergi overfor flere. Melk fra andre pattedyr som geit, hest og bøffel inneholder mange av de samme proteinene, slik at de aller fleste melkeallergikere må holde seg borte fra melk fra alle pattedyr.


Riktig diagnose er vanskelig å stille og kan vanligvis ikke gjøres uten kostforsøk. Melkeallergi er mindre utbredt enn mange tror. Når de kutter ut melk i produkter, tilsetter de gjerne soya.


Melk og meieriprodukter er en ernæringsmessig viktig del av kostholdet. Nan HA, AL1og laktoseredusert melk inneholder melkeprotein, og må ikke brukes. Geitemelk inneholder proteiner som ligner på kumelkproteiner, og er derfor ikke anbefalt. Matvarer som for eksempel melk kan påvirke kroppens immunforsvar og gi reaksjoner i hu mage og tarm eller i luftveiene. Stoffene i matvarene som utløser reaksjonene er proteiner, og kalles ofte allergener.


Cirka 2- av barn får allergi mot kumelkprotein, men de fleste vokser det helt eller delvis av seg innen års alder. Rennende nese, tett nese, nysing og at det klør i nesen og øynene er vanlige symptomer ved allergi mot pollen eller pelsdyr. Om du har melke intoleranse eller melke allergi , er dette to forskjellige ting. Melk finnes i så mange produkter, så det er ikke lett å gå over til et melkefritt kosthold.


Men dietten er den samme. Ved intoleranse vil de fleste kunne tåle litt melkeprodukter igjen etter endt diett. Noen har en ren laktoseintoleranse.

De reagerer kun på melke sukkeret. Matvarer som ofte forårsaker allergi er belgfrukter som peanøtter, nøtter, mel, fisk og skalldyr og hos barn kumelk, hvete og egg. Barn vokser vanligvis av seg allergi mot egg, melk og hvete innen de kommer i skolealder. Forekomsten av alvorlige reaksjoner på mat i Norge er ikke kjent.


Vanlige symptomer i forbindelse med kryssallergi er hovne lepper som kan stikke og klø samt kløe i halsen eller munnen når man spiser f. Matallergi er en reaksjon mot ufarlige stoffer i maten. Noen utvikler allergi mot melk , egg, soya, nøtter, fisk og skalldyr. Det finnes gode råd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg