torsdag 24. desember 2015

Første svangerskapskontroll hjertelyd

Lytt til din babys hjertelyd med hjertelydsmonitor. Kjøp doppler i dag! På første kontroll sendes det henvisning til ultralyd. Alle gravide vil også få tilbud om tester for hepatitt B, hiv og syfilis. Dersom den gravide er risikoutsatt for hepatitt B-smitte under graviditeten (f.eks. gjennom å ta stoff med sprøyter) anbefales flere tester under svangerskapet (helsedir.no).


Første kontroll handler om levevaner, forberedelser til svangerskap, fødsel, amming og livet som foreldre. Hensikten er å identifisere dine behov og hva som er viktig for deg. Det er mye som skal sjekkes på den første kontrollen, og det å kartlegge tidligere sykdomshistorie er viktig. Legen prøvde å finne hjertelyden, men fant ingenting.


Hun ville ha meg inn igjen når jeg er uker for å sjekke på ny. I forrige svangerskap fant heller ikke legen hjertelyden,men jeg fant den hjemme med angelsound. Da lå morkaken foran mot magen så hjertelyden tok litt tid å finne. Har lest flere steder at man burde ha med partner på første svangerskapskontroll pga så mye info o. Skal dere ha med deres eller går dere alene? Nå har jeg vært på første svangerskapskontroll hos jordmor.


Føles litt rart å skulle sette opp timer til september, og ammekurs og fødselkurs når jeg ikke føler meg så veldig gravid ennå Jordmor prøvde å lete etter hjertelyd med dobbler, men fant ingenting, så det er jo litt ekstra stressende! Tidlig ultralyd neste time, krysser. Du kan skrive innlegget nå og fullføre registreringen senere.


Logg inn for å poste med kontoen din, om du allerede er medlem. Hjertelyd er akustiske fenomener i forbindelse med lukking av hjertets klaffer. Jeg hadde min første svangerskapskontroll hos min fastlege denne uken. Jeg er uke nå, helst ville de at jeg skulle komme forrige uke, men det gikk ikke pga ferie.


Tok blodprøve, leverte urinprøve, tok mål, vekt ol. Fikk til og med høre hjertelyd. Her vil du også ta symfysemål, urinprøve, blodtrykk, blodprosent og høre på hjertelyd. I tillegg bør du også få muligheten til å avtale fødselsforberedende samtale eller få vite hvor du kan henvende deg for et fødselsforberedende kurs. Anonym bruker skrev: Har aldri betalt ekstra for å velge sete.


Tar det som er ledig. Har alltid fått sitte sammen minst pluss 2. Som regel pluss rett over midtgangen. Betaler eg for flybillett regner eg med at flyselskapet tar imot oss.


Må alle sitte spredt i heile flyet får d. Det anbefales at gravide bør få tilbud om første konsultasjon så snart som mulig, og senest en uke etter at hun henvender seg til fastlege eller jordmor. Hensikten med den første samtalen tidlig i svangerskapet er å finne ut hvilket behov den gravide har for veiledning, støtte og for å oppmuntre til sunne levevaner. Den første svangerskapskontrollen foretas vanligvis i uke 8-12. I tillegg vil du få et helsekort som du må ha med deg til de andre kontrollene og ved fødsel. Den i uke 1 for det var første gang vi fikk høre hjertelyd #128156;.


Din tidligere sykdomshistorie kartlegges, man setter termin basert på siste menstruasjon og det søkes om fødeplass. Dette er en annen grunn til at man bør komme seg til jordmor eller lege ganske raskt. På din første kontroll vil jordmor eller fastlege informere om de ulike rutineundersøkelsene og prøver som vil bli tatt underveis i svangerskapet.


Du vil også få informasjon om ultralydundersøkelsen som tilbys i uke 17–20.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg