onsdag 30. desember 2015

Hvor høy feber er farlig for barn

Presise og raske termometer for måling av feber. Norway Shop, den offisielle butikken for gensere fra Dale. Kjøp ullgensere for men, norske luer og merino ul gensere for damer og men.


Finn laveste nettpris her. Feber er et mindre pålitelig mål på hvor sykt et barn er.

Hvor sykt er barnet mitt? Barn får ofte meget høy feber når de er syke. Det vesentlige er hvordan barnet har det.


Hvis det for eksempel vil leke eller se TV skal man ikke være redd for at det feiler barnet noe alvorlig. Husk imidlertid at små barn lett får høy feber selv ved vanlige virusinfeksjoner. Hos små barn er det derfor en huskeregel at allmenntilstanden er langt viktigere enn temperaturen når man skal se an hvor sykt barnet er. Farlig lav temperatur: Lav kroppstemperatur kalles også hypotermi og er definert som en kjernetemperatur på under 35.


Størdal understreker at feber i seg selv ikke er farlig for barnet, men at det er infeksjonen bak som eventuelt kan være farlig.

Høy feber hos et barn som ellers er i god form, trenger ikke spesielle tiltak, sier Størdal videre. Smerte og uro kan opptre samtidig med feber. Febernedsettende medisin har også smertestillende effekt. Selv om smerte og temperatur reduseres samtidig, er ikke feberen årsaken til smerten.


Høy feber , over 40°, kan være en belastning for kroppen, imidlertid er feber i seg selv ikke farlig. Generelt er allmenntilstanden til barnet en viktigere indikator på hvor sykt barnet er enn selve temperaturen. Feber i forbindelse med akutt sykdom blir imidlertid ikke så høy at det er skadelig. Spørsmålet er heller om infeksjonen som forårsaker feberen er skadelig. Sjeldnere årsakerDette er viktigere å sjekke enn hvor høy feberen er – tema – Dagbladet.


Noen oppfatter feber som farlig i seg selv, men det er viktig å. Feber defineres som temperatur på over grader målt i endetarmen. Grensen for når temperaturforhøyelsen i seg selv kan være farlig , er vanligvis grader. Du kan lese mer om feber i vår veiviser. Hva er så de øvre målene for feber - hvor høy kan kroppstemperaturen bli der pasienten overlever?


Oftest er det bare en banal virusinfeksjon, men i sjeldnere tilfelle kan det skyldes en alvorlig infeksjon eller annen betennelsestilstan og det er derfor viktig å følge med på andre faretegn. Enda sjeldnere kan feber som vedvarer over lang tid skyldes andre sykdommer. Kraftig feber kan barn ha både ved alvorlige og ufarlige sykdommer.

Derfor må du bruke andre mål på hvor sykt barnet ditt er , og om det er farlig eller ikke. Forhøyet kroppstemperatur er et vanlig fenomen og sjelden farlig , men kan være ubehagelig for barnet. Og selv om det verserer historier om pasienter som har hatt kroppstemperatur på mange og førti, så finnes det en øvre grense for hvor høy temperaturen kan bli. Den øverste grensen for feber er på grader, forteller overlege Dag Berild ifølge Norsk helseinformatikk.


Høy feber betyr ikke nødvendigvis alvorlig sykdom Økt temperatur er en forsvarsmekanisme kroppen tar i bruk for å bekjempe bakterier og virus. Uskyldige virusinfeksjoner kan begynne på samme måte som svært alvorlige infeksjoner, og det er ingen direkte sammenheng mellom graden av feber og hvor alvorlig sykdommen er. Barn har gjerne høyere feber enn voksne, uten at det trenger å være noe alvorlig.


Barn kan imidlertid ha ganske høy feber uten å være veldig syke. Så kan du også ha et barn som har i feber og virker helt medtatt, orker lite og bare vil legge seg. Allmenntilstanden er viktigere enn om det er snakk om eller i feber. Temperatur over grader kaller vi feber.


Hvis det blir behov for å kontakte lege, er det greit at du vet hvor lenge og hvor høy feber barnet ditt har hatt. Det er viktig å ha temperatur-måler i.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg