onsdag 16. desember 2015

Hjelp mot forkjølelse

Søk etter hjelp mot forkjølelse på den nye KensaQ. Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her!


Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar.

Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? Forkjølelse og antibiotika. Antibiotika har ingen effekt på virus, lindrer ikke plagene og vi risikerer bivirkninger som kvalme, magesmerter og diaré. Rød solhatt, som gjerne reklameres som et lindrende middel mot forkjølelse , får heller ikke mye støtte av forskning.


Enkelte studier indikerer litt forebyggende effekt mot forkjølelse , men større metaanalyse (flere uavhengige studier lagt sammen, journ.anm) støtter ikke betydelig effekt, sier Kalland. Hadde det vært slik at noe faktisk virket mot forkjølelse , altså at noen kunne selge det som kurerer kanskje verdens vanligste sykdom, så hadde vedkommende blitt meget suksessfull. Ivareta immunforsvaret.

Men det er faktisk noe du kan gjøre for å minske risikoen noe for å bli forkjølet. Et gammelt godt råd mot forkjølelse og hoste er å tygge varme tyttebær. Eller ha på alkoholholdig aftershave eller eddik for å tørke ut munnsåret.


Sink: Har vist seg å forkorte varigheten og graden av symptomer, samt reduserer hvor ofte man får forkjølelse. Gis en halvtime før leggetid. Honning: Kan hjelpe mot nattlig hoste. Vi garanterer ingenting, men husk at tro kan flytte fjell. Dette er et kjerringråd som er til hjelp mot forkjølelse.


Les mer om forkjølelse. Vær snill med deg selv Det siste og viktigste rådet ved forkjølelse er å gjøre opplevelsen så hyggelig som mulig. Du vil antageligvis hoste og snørre deg gjennom de nærmeste dagene i sengen, så det er like greit å legge til rette for at det blir litt hyggelig. Sitroner rike på C-vitaminer og studier tyder på at dette vitaminet før forkjølelsen bryter ut, forkorter varigheten og hvor hardt du rammes.


Slipp skallet fra sitronene ned i glasset og tilsett kokende vann i tillegg til en teskje organisk, rå honning. Det er vanlig å anbefale paracetamol (Paracet) og ibuprofen (Ibux) mot feber og smerte. En annen behandlingsmetode er å inhalere damp, for eksempel fra en bolle med varmt vann og med et håndkle over hodet.


Finn hjelp mot forkjølelse nå på Kensaq.

Voksne rammes av forkjølelse 1-ganger per år, og barn under syv år rammes hele 7-ganger årlig! Sjansen er med andre ord stor for at noen i familien kommer til å bli forkjølet i høst. Dessverre finnes det ingen kur mot forkjølelse , men symptomene kan lindres. Hvilken behandling kan hjelpe ? Er du forkjølet eller prøver du bare å finne hjelp mot forkjølelse for en annen. Da har du kommet til riktig nettsted.


Her på Kjerringråd kan du få hjelp mot forkjølelse og andre sykdommer. Vond hals kan lindres med enkle grep. Ofte kommer det i forbindelse med forkjølelse eller influensa. Verken antibiotika eller vitamin C fungerer mot forkjølelse.


Penicillin hjelper mot forkjølelse og influensa Penicillin og andre antibiotika dreper eller hemmer bakterier, mens forkjølelse som nevnt forårsakes av virus. Med mindre man samtidig har en bakterieinfeksjon er det ingen grunn til å ta antibiotika mot forkjølelse. Når forkjølelsene står i kø, du begynner å føle deg tufs og du absolutt ikke har tid til å bli syk, er det mange som sier at store doser vitamin C (et såkalt C-vitaminsjokk) kan hjelpe.


Denne roten har blitt brukt i århundrer i Asia som et kraftfullt middel mot influensa, forkjølelse og hoste. The Department of Medicine på universitetet i Maryland har bekreftet ved hjelp av studier at det å drikke ingefærte også reduserer symptomene ved forkjølelse og influensa for voksne. Mange sverger til varm melk eller te med honning – eller vann med sitron og ingefær. Dette har heller ingen beviselig effekt mot hoste, men kan virke lindrende.


Sink og urtemedisinen echinacea markedsfører også mot forkjølelse , men her er det for lite forskning til å konkludere om de har effekt eller ikke. Mentol er et stoff med sterk lukt. Det finnes i peppermynteolje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg