fredag 18. desember 2015

Betennelse i albuen

Betennelse i albuen. Typiske symptomer ved betennelse i albuen er lokal hevelse, rødlig irritert hud og smerte ved trykk. En inflammasjon (mild betennelserespons) er en normal naturlig respons når bløtvev, muskler eller sener blir irritert eller skadet.


Ved slik betennelse i albuen oppstår det i løpet av kort tid en hevelse i området som gir trykk og sprengfølelse. Plagene forverres når du bøyer albuen.

Noen ganger kompliseres betennelsen med bakterieinfeksjon. Tennisalbue og golfalbue. Smertene oppstår gjerne som følge av overbelastning av senefestene i albuen , oftest som en følge av gjentatte, ensformige bevegelser uten tilstrekkelig hvile. Smertestillende medisiner reparerer ikke skaden, men kan brukes for å fjerne den verste smerten. Det er viktig at du fortsatt lar området med betennelse få ro, selv om du ikke kjenner smerten.


Kirurgi kan være aktuelt for dem med kroniske plager. Giktmedisin har betennelsesdempende virkestoffer og kan ha effekt ved. Slimposen i albuen kan hovne opp som følge av skade (støt, slag).

I mange tilfeller er det ikke nødvendig med annen form for behandling enn avlastning. Ved en betennelse i disse slimposene vil det produseres ekstra mye væske og man kan få hevelse og smerter lokalisert rett over slimposen. Det er enkelte slimposer som lettere får betennelse. Det kan også bli svært rødt i området akkurat rundt slimposen. Det er ofte slimposene over albuen , i knær, i hofte eller i skulderen.


Jeg har plaget med mye smerter i albuen nu i noe måneder. Har hatt akupunkturbehandling og physiotherapy også, men det ser ikke ut til og hjelpe mye. Jeg har det værst på natten, da blir albuen stiv og jeg våkne med smerter om jeg røre armen.


Albuesmerter er smerter i eller i området rundt albuen. De skyldes oftest skader eller overbelastninger. Senebetennelse er ikke en vanlig betennelse , men en betennelsesreaksjon i en sene. Vi skiller mellom akutte og kroniske plager, sier fastlege og førstelektor ved Høyskolen Kristiania, Ole Petter Hjelle. Det å ha vondt i albuen kan ofte linkes til en overbelastning over lengre ti eller traume.


Vondt i albuen er en plage som hovedsakelig rammer de innen idrett og de med repetitive arbeidsbevegelser i arbeidslivet. På spissen av albuen , det vil si på baksiden av albuen , finnes en slik slimpose som på fagspråket kalles olecranon bursa. Nyere forskning viser at det er mer trolig at det er muskulatur i området som skaper plagene (tendinopatier) og ikke selve slimposen.


Vi tilbyr et komplett sortiment av albuestøtter hvor du alltid vil finne en løsning for dine problem.

Med vårt store utvalg vil du alltid finne en løsning for din vonde albue , uansett om det gjelder for. Dersom du kjenner på huden over albuen så vil du kjenne at den er løs og beveges lett. Plager i albue og underarm skyldes ofte akutte skader eller overbelastning. Belastningsskadene i albuen har en høy forekomst i både i arbeidslivet og i idretten. De har også en tendens til å bli langvarige uten riktig behandling.


Slimposer er små hulrom som er bygd opp tilsvarende en leddhule og fylt med en liten mengde væske, som tjener som smøremiddel. Bursitt er betennelse i en slimpose (bursa). Ved bursitt kan overproduksjon av væske i slimposen føre til smerter og hevelse. Disse bursittene er aseptiske, altså uten bakterier eller andre smittestoffer. En bursa er en hinne som fungerer som et glidelager slik at to strukturer kan gli problemfritt over hverandre.


Noen bursaer er mellom hud og ben og andre kan være mellom sener som glir over ben.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg