mandag 7. desember 2015

Frikort helse

Hælspore, urolige ben, fotsopp, hallux valgus, benhinnebetennelse? Rask levering - dagers åpnet kjøp. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv.


Frikort helse

Alle innbyggere får fortsatt tilsendt frikort i papirversjon i posten. Nytt utseende på frikort. Innbyggere finner digitalt frikort når de logger seg inn på helsenorge. De digitale frikortene har frikortnummer, og er dermed gyldige som bevis for egenandelsfritak.


For å finne sitt digitale frikort må innbyggere logge seg inn på helsenorge. Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse. Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt. Når du som helseaktør har avtale med Helfo, får du direkte utbetalt den økonomiske stønaden pasienten har rett til. En avtale om direkte oppgjør er en personlig og gjensidig forpliktende avtale mellom deg og Helfo.


Frikort helse

Et frikort er et skattekort som viser at arbeidsgiver ikke skal trekke skatt. Det inkluderer all skattepliktig lønn, sykepenger og feriepenger. Som pasient må man legge ut for kostnader til blant annet legemidler og forbruksmateriell. Da slipper du å betale egenandeler resten av kalenderåret. Pasienten må likevel legge ut for utgiftene, men dette blir senere refundert fra det offentlige.


Når du har fått frikort , slipper du å betale egenandeler for resten av kalenderåret. Disse to egenandelstakene gjelder for ulike tjenester. Du får dekt delar av utgiftene dine ved behandling hos lege, på poliklinikk eller andre behandlingsinstitusjonar, men du må betale ein eigendel.


Når du har betalt over eit visst beløp i eigendelar, får du frikort for helsetenester. Det er ulike eigendelar avhengig av type helseteneste. Det betyr at du ikke trenger å spare opp til egenandelstak på statlig frikort. Kortet dekker også egenandel på behandlingsreiser som dekkes av helseforetak, samt medisinsk utstyr og viktige legemidler på blå resept. Hadde du frikort i fjor trenger du ikke søke om nytt frikort.


Her kan du finne og bytte fastlege, og se hvem som er fastlegen din nå. Du får dekket deler av dine utgifter ved behandling hos lege, på poliklinikken eller andre behandlingsinstitusjoner, men du må betale en egenandel. Det er hvor mye du regner med å tjene som avgjør om du skal søke om frikort eller skattekort.


Frikort helse

Beløpsgrensen er på 55. Bestill Europeisk helsetrygdkort. Oppheld du deg mellombels i eit anna EØS-land eller Sveits, bør du ha med deg Europeisk helsetrygdkort. Frikort eller skattekort?


Kortet dokumenterer at du har rett til nødvendig helsehjelp på lik linje med statsborgarane i opphaldslandet. Alle egenandelene blir registrert av Helfo i egenandelsregisteret. Når taket er nåd sendes det automatisk ut frikortvedtak og et frikort i posten innen tre uker.


Neste år starter du på null.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg