fredag 25. desember 2015

Ødelagte tenner

Etter at tannlegen har godkjent det digitale designet som tanntekniker har framstilt, så freses eller printes det ut en tann i plast. Denne tannen prøves i munnen til pasienten, slik at du skal kunne få godkjenne tannformen før den endelige tannen lages. Når du er fornøyd med formen, fremstiller vi den nye kronen i det materialet man ønsker.


I løpet av livet erfarer mange at tenner blir skadet eller går tapt. Dersom tanntapet skyldes sykdom, vil en kunne få trygderefusjon for å få erstattet de tapte tennene. Protetikk handler om å rekonstruere ødelagte tenner og tannsett. For mange er det å gå til tannlegen preget av sterk angst og i verste fall fobi. En del av angsten handler om å skape unnvikelsesatfer og det betyr at man viker unna tannlegen.


Dermed blir ikke problemer som hull eller ødelagte tenner oppdaget før det er for sent og man må trekke tenner som er ødelagte. Behandlingen bestod av å lage nye tenner oppå hans gamle tenner i hele overkjeven. I underkjeven ble det laget broer på venstre og høyre side samt nøye rens av misfarging med bleking av fronten i underkjeven.


Noen av tennene måtte rotfylles fordi det var betennelse på røttene og noen tenner måtte trekkes. Erstatt en eller flere ødelagte eller stygge tenner. Tannkrone er en kunstig erstatning for å reparere en ødelagt tann eller pga.


En tannkrone brukes ved. Det profetiske arbeidet kan enten festes på naturlige tenner eller implantater i kjeven. Behandling med bittskinne, proteser, kroner og broer hører med i protetikken. Selve framstillingen av de kunstige erstatningene utføres av en tanntekniker. Han har selv hørt om studenter som har valgt å trekke ødelagte tenner når prisen for å reparere tannen har blitt for høy, og mener støtteordningene til studenter når det gjelder tannhelse er alt for dårlige.


Ødelagte tenner

Sjeldne tannlegebesøk. Kløvfjell var tross alt heldig som fikk time hos en av Studentsamskipnadens tannleger. Ved kroneterapi festes splitter nye tannkroner på slitte eller ødelagte tenner , eller erstatter gamle eller slitte kroner man har fra før. Kronen fungerer som beskyttelse for din eksisterende tann , og styrker bitefunksjonen.


Dette er såpass individuelt at en må vel bare prøve noe nytt til en har prøvd alt. Psykiateren min sa at hvis ikke Ritalin funker eller gir meg plagsomme bivirkninger, så vil han prøve en medisin med et annet virkestoff. Det er jo ganske mange å velge mellom etterhvert. Jeg er ikke oppe i full do.


Hvis du skjærer tenner (bruksisme) slites og ødelegges tennene. Gi den ødelagte tannen en krone, kan være et godt alternativ. Det kan imidlertid også være en løsning å sette plast på og la den bli slitt ne og deretter gjenta plastbehandlingen for å bevare den naturlige tann.


Restaurering av ødelagte tenner. Hvis du har en eller flere tenner som er knekt eller skadet, kan de bli like fine igjen med tannkroner. Tennene dine blir som før med porselenskroner. I likhet med alle store tannbehandlinger hos Eurodent, sparer du mye penger ved å velge og dra til tannklinikken vår i Budapest. Jeg har to tenner , melketenner, som aldri falt ut - fordi jeg mangler nye tenner under.


En medfødt feil altså. Har du et godt råd til meg? Jeg vet jeg må til tannlegen nå! Jekslene mine har fått store hull, og det begynner å bli ganske ubehagelig til tider. Ser tannlegen hva hullene kommer av, eller går det ikke an å si noe om det.


Kanskje du har behov for å skifte ut gammel amalgam med noe som holder like bra, men som ser ut som naturlige tenner. Cerec porselensinnlegg er et godt alternativ hvis du har behov for å reparere en tann. Resultatet kan i verste fall være slitte tenner , fyllinger som sprekker, spenninger i tyggemuskulatur og akutte tannsmerter hvis du sliter deg helt inn til nerven. Symptomer som hodepine og ising i tennene er også vanlig.


Ødelagte tenner

Tidligere trodde man at bruxisme kom av at tennene i over- og underkjeven ikke passet sammen. Friske tenner , frisk kropp Munnen er en del av kroppen. Ny forskning har vist at bakterier fra ødelagte tenner kan forårsake problemer også i andre deler av kroppen og regnes i dag som mulige risikofaktorer ved bl. Det er derfor mange grunner til å ha en frisk munn.


Munn og tann Ising i tennene. Ising i tennene er ufarlig, men kan være veldig ubehagelig. Tannbro for å erstatte en manglende tann.


Ødelagte tenner

Som regel skyldes ikke ising i tennene skader på tennene , men oppstår i forbindelse med inntak av kald eller varm mat og drikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg