mandag 21. desember 2015

Smerter i lysken venstre side

Også litt innover mot midten. Det kjennest ut som ein slags verk. Det er ikkje akkurat smerte. Etter noken daga kjennte eg også at det liksom begynnte å brenne nedover låret. Kan kjennast litt ømt.


Noen får akutte smerter under trening, mens andre får gradvis smerter over tid. I blant kan man ha smerter i nedre mageregion eller i lysken når man nyser, sier Rydevik. Det kan være mange ulike grunner til hvorfor smerter i lysken oppstår. Dersom du har hatt smerter i lysken i alt fra ett sekund og opp til tre uker, så kalles det likeledes for akutte lyskesmerter. Akutte smerter i lysken.


Subakutte lyskesmerter. Med subakutt vondt i lysken så refererer man til smerter som har vedvart i alt fra tre uker og. Som tidligere nevnt skyldes dette det meste av tiden luft i magen.


Men fordi denne delen av kroppen også inneholder bukspyttkjertelen, magesekken, venstre nyre og leveren, er dette noe du rett og slett ikke kan ignorere. Generelt om smerter i lysken. Den mest hyppige årsag til smerter i lysken er skader i muskler, sener eller ledbånd hos sportsfolk. Lyskenskader kan opstå pludseligt eller løbende over tid.


Lyskesmerterne kan forværres, hvis ikke skaden har hvile. Signalene kan komme fra selve livmoren eller fra livmorhalsen. Da gjør det vondt foran og dypt i underlivet. Smerter fra underlivsorganene. Eventuelle smerter ved samleie vil føles samme sted.


Gjør det vondt ute i sidene nederst i magen og nedover i lysken kan smertene stamme fra eggstokker eller eggledere. Muskelstrekk i lysken kan gi smerter dypt inne i lysken på den påvirkede siden – og hos menn kan det også føles ut som om smerten sitter i testikkelen på samme side. Muskelstrekk i lysken forekommer normalt sett kun på en side grunnet en vridning eller plutselig strekk av muskelfibrene, og kan forekomme både akutt eller kronisk.


Har hatt smerter nå i ca noen timer, kom ganske akutt. Dette er smerter mye lengre ne altså akkurat i lysken. Sitter her nå med noenlunde sterke smerter på bare venstre side.


De sitter hovedsaklig. Vanlig er det også at morgenene er verst mtp stivhet og smerter , hvor det kan ta opptil en time før man klarer å kle på seg på morgenen. Vi vet at en del går altfor lenge med symptomer uten å komme seg til legen. Det har stor betydning i forhold til spredning, og kan avgjøre utfallet av sykdommen, sier assisterende. Hvis jeg er ute å går tur (i mine bedre perioder) kan disse komme plutselig slik at jeg ikke kommer meg videre, men de forsvinner like plutselig.


Her er nogle af de mulige årsager til, at du har ondt i venstre side af maven: 1. Kronisk betændelse i bugspytkirtlen (pancreatitis) Næst efter luft i tarmene er dette den mest normale årsag til smerter i venstre side. De fleste smerter i lysken oppstår etter forstrekking av en eller flere av musklene som trekker benet innover mot kroppen. Dette rammer spesielt idrettsutøver som spiller lagspill på en bane (fotball, ishockey, osv.). Ondt i lysken er en tilstan som du skal tage alvorligt. Betændelse i prostata kan give smerte og vise sig som symptomer i lysken.


Det samme gælder for smerter i lysken og testiklerne. I noen tilfeller blir smertene langvarige og kroniske, og vanskelig å håndtere. I denne artikkelen omtaler vi et utvalg av tilstander som kan gi store smerter. Les om smerter og smertebehandling her. Basert på den lille informasjonen du gir oss så kan det være en rekke diagnoser som gir deg vondt i venstre side av lysken , men siden det.


Ved akutte smerter legges en ispose på det mest smertefulle stedet i ca. Dette kan gjentas 5-ganger daglig med en times mellomrom de første 2-dager. Nyresten: Svært sterke smerter som i tillegg pleier å stråle ned i lysken på samme side. Dersom du virkelig har målt feber og feberen kanskje har vedvart i to eller flere uker så skal det ikke ses an.


Da må man tenke i bane av infeksjoner (utenlandsreise nylig?), kanskje endokarditt (legen skal lytte etter bilyd over hjertet).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg