torsdag 3. desember 2015

Nervesmerter

Hva er nevropatisk smerte ? Skaden kan være både i perifere nerver og i nervevevet i sentralnervesystemet, og kan være oppstått som følge av ulike skadelige påvirkninger. Nevralgi er nervesmerter , tilsynelatende spontane og gjerne anfallsvise smerter som er begrenset til et område som forsynes av en bestemt nerve eller nerverot. Nevralgier er ikke en sykdom i seg selv, men et symptom på en sykdom som irriterer den smertefremkallende nerven.


Nervesmerter

Plages med nervesmerter i høyre bein, begynte for ca år siden. Mest ytre bakside lår (klemmende), noen ganger i fremre del av fot (mest brennende). Når i ro over lengre tid er smertene blitt mindre plagsomme, men det er jo på lengre sikt ikke en god helsemessig strategi. I de fleste randomiserte studier over smertefull nevropati har man konsentrert seg om diabetesnevropati og postherpetisk nevralgi (). Endepunktene er ofte smertereduksjon (målt med smerteskala) eller effekt på søvnkvalitet, stemningsleie, generelt funksjonsnivå og livskvalitet.


Nevropatisk smerte kan stamme fra både sykdom og skade. Døgndosen fordeles på doser. Gis som 3mg annenhver dag (tilsv. døgndose 1mg). Ta smertetesten Kroniske smerter kan være nervesmerter (nevropatisk smerte) og kan oppleves intenst og plagsomt. Nervesmerter kan have mange årsager.


Nervesmerter

Smertetesten kan hjelpe deg å si noe om din smerte kan være nevropatisk. Kroniske nervesmerter innebærer store lidelser for mange mennesker og er ofte vanskelig å behandle. Nå har forsker ved Rikshospitalet, Torhild Warncke, tatt doktorgrad på emnet.


Hun håper resultatene gir grunnlag for å utvikle nye og bedre behandlingsmetoder for denne pasientgruppen. God behandling av kroniske smerter forutsetter derfor at man erkjenner hva slags type smerte man har. Mot nervesmerter benytter man som regel medisiner som påvirker overføringen av signaler mellom nerveceller. Disse medisinene blir også brukt mot epilepsi og depresjon og kalles derfor gjerne for antiepileptika eller antidepressiva.


Nervesmerter

Det anbefales, selv om det egentlig er noe som blir gitt mot søvnvansker. Hensikten med foreningen er å skape et forum hvor. Foreningen ble startet av smertepasienter 7. De kan opstå på grund af beskadigelse af nerven f. Sarotex brukes blant annet ved kroniske smerter og ved søvnplager (lave doser) og mot depresjon (høyere doser). Virkestoffet i Sarotex er amitriptylin. De somatiske funn ved kroniske bekkensmerter er avhengig av hvilken pasientpopulasjon man ser.


Vi vil her konsentrere oss om den type smerte som kjennes dypt i bekkenet, og som pasienten oppfatter som om den kommer fra genitalia. Hvad forårsager nervesmerter og nerveskade? Der er mange forskellige typer nerveskader og grunde til at man oplever nervesmerter. De forskellige typer vil ofte også have forskellige symptomer og dermed kan behandlingen variere. Følgende af blot et lille udsnit af hvad der kan forårsage nervesmerter : Autoimmune sygdomme.


Spinal stenose kan absolutt gi slike nervesmerter som du beskriver. Vil anbefale deg å oppsøke noen som kan undersøke deg f. De fleste tilfeller av bekkenløsninger eller låsninger kan forbedres ved hjelp av enkle øvelser. Har du smerter i bekkenet? Her er noen eksempler som kan hjelpe deg mot smerter i bekkenet. Vi bryr oss om ditt personvern.


Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg