tirsdag 22. desember 2015

Lun potetsalat med rømme

Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt!


Klassisk potetsalat med rømme og majones er populær på koldtbordet og som tilbehør til grillmaten. Vær med på å gjøre oppskriftene våre enda bedre!

Kom med dine tips og ideer til forbedring her. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Speket kjøtt er tradisjonell, enkel og god mat. Spekemat kan gjerne spises på en travel hverdag, men hører også med på en norsk festbuffet eller når du skal servere norsk fingermat. Dagens velsmakende potetsalat passer godt både til hverdags som til fest, eller som rustikk forrett til høstens vennemiddager.


Da er det spesielt godt med en god potetsalat med rømme og annet snadder. Denne potetsalaten med rømme , er like lett å lage som potetsalat med eple. Jeg har valgt å lage tre potetsalater på matbok.

Potetsalat med rømme , majones og vårløk. Og når jeg blir sulten begynner jeg med en gang å brase inne på kjøkkenet, minutter etter var denne retten ferdig. Hjemmelaget potetsalat kan virkelig ikke sammenlignes med den du kjøper på butikken.


Jeg synes ofte at de smaker alt for mye majones, inneholder alt for lite poteter, og mangler en stor porsjon friskhet. Lager du en potetsalaten selv så vil du bli overrasket over hvor stor forskjellen er og hvor enkelt det er å lage den. Til grillmaten smaker det best med en potetsalat uten rømme eller majones, mener Grillsjefen. Hans oppskrift på potetsalat er nemlig tilpasset grilling på alle tenkelige måter. Tenker det blir hips sånn happ da, ett fett.


Dog har jeg en god bunnt gressløk som hatt får lov å være med på seilaset. Jeg skal ha i pittelitt habanero, finrevet pepperot og noe hvitløk må få slippes til. Her deler hun oppskriften på deilig potetsalat med rømme og vårløk. Annica mener en god potetsalat skal være kremet og frisk med små, kokte poteter og riktig konsistens - nemlig ikke for harde og ikke for myke.


Det må heller ikke være for mye krem i forhold til potetene, og den smaker best når den er kal tipser matbloggeren. En varm potetsalat med nypotet smaker av herlig sommer. Passer kjempegodt til all slags mat. Til spekemat, på tapasbordet eller grillet kjøtt.


Denne enkle potetsalaten kan du lage ferdig på forhånd og sette på grillen noen få minutter før du skal spise.

Helt genialt og veldig godt! Lun og kremet potetsalat med reddik, rødløk og kapers. Smaker nydelig og er skikkelig sommermat. Enkel oppskrift på en nydelig hjemmelaget potetsalat. Her er en oppskrift på en variant som er lun , uten rømme og majones.


Et sunt og godt tilbehør som passer til både kjøtt og fisk. Denne hører til både på grillbordet og koldtbordet. Laken gir også litt kledelig syre.


Vend alt sammen med hakket sylteagurk og bladpersille. Rør sammen Mills majones, rømme , sennep, eplesidereddik, salt og pepper, og vend inn med poteter og grønnsaker. Bruker du poteter med tykt skall, så er det lurt å skrelle dem før koking. Kok potetene med skallet på og skrell dem mens de er lune (da er de lettere å skrelle). Rens og hakk vårløk og bland i sausen.


Vi spiser den helst til svin eller grillet kylling. Det kan kanskje virke som en litt voldsom porsjon, men dette er en potetsalat du kommer til å spise mye av! Denne smaker ekstra godt med masse urter. Bruk friske urter som gressløk, persille, dill, basilikum, estragon og kjørvel.


Ville også dele et tips fra vår families oppskrift.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg