onsdag 9. desember 2015

Hormonutslett hos spedbarn

Fenomenet opptrer hos opptil prosent av alle barn født ved fullgått svangerskap, men det registreres ofte ikke fordi spedbarnet er påkledd 3. Hudforandringene opptrer når det nyfødte barnet ligger på siden. Huden på den siden som vender opp, blir rø mens huden på motsatt side avblekes. Dette utslettet, eller hudforandringene, ser vi hos opp til prosent av alle nyfødte, sier allmennlege hos A Klinikken og universistetslektor ved UIO, Amir David Arden.


Det finnes noen utslett hos spedbarn som man bør være spesiell oppmerksom på. Et kviseliknende utslett ( hormonutslett ) opptrer de første ukene hos mange nyfødte, og er en reaksjon på at mors hormoner forsvinner. Hormonutslett spedbarn.


Her kan du lese om hvordan du kan forebygge søvnproblemer hos små barn. Gjær infeksjoner hos spedbarn er ofte forveksles med kjøring av møllen bleie utslett. Den utslett vil være ganske rødt og hevet over huden. Videre vil en gjær infeksjon ikke gå bort med tradisjonelle bleie utslett metoder.


De er forskjellige. Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og går over av seg selv. Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling. Her er en oversikt over noen av de vanligste utslettene som kan oppstå hos spedbarn og barn.


Det skyldes hormoner fra moren, som barnet dels har fått mens det var foster, og som det stadig kan få tilført etter fødselen gjennom morsmelken. Dette kan sees på som en naturlig omstillingsprosess for mor og barn etter fødselen. Den normale morsmelkavføringen er ganske flytende, og kan av og til misoppfattes som diaré. Diaré hos spedbarn viser seg derimot mer som illeluktende, misfarget vann – ofte sammen med nedsatt almenntilstan irritasjon og feber hos barnet. Oppsøk helsepersonell dersom du mistenker diaré hos det nyfødte barnet.


Min sønn på uker har den siste uken fått mer og mer røde prikker i ansiktet. Søvn er viktig for helse og utvikling. Det ser ikke bra ut, men det virker ikke som han er plaget. Er dette bare hormonutslett , eller kan det være noe annet som en allergisk reaksjon? Det er helt vanlig at nyfødte babyer som ammes får hormonutslett.


Utslettet forårsakes av hormoner fra brystmelken og kan komme og gå i mange uker. Det ser litt ut som småkviser og kan skifte mellom lite og mye på samme dag. Hvis du er usikker på om det er hormonutslett eller noe annet bør du kontakte helsestasjonen. Ved smitte utover én ukes alder hos fullbårne barn av mor som har blitt testet og ikke har fått påvist vannkopper, anbefales faktisk ingen behandling, verken med immunglobulin eller noe annet.


En to måneders gammel fullbåren baby som utsettes for smitte, står ikke i spesiell fare for et alvorlig sykdomsforløp, og det er altså ingen grunn til å sette i gang forebyggende behandling. Magevondt hos de små og hormonutslett. Thunderella Gift med forumet. Slinning mener likevel det fortsatt er en jobb å gjøre i Norge med å spre kunnskapsbasert informasjon og råd om søvn hos de minste.


Det trengs en solid innsats for å forebygge søvnproblemer og fremme god søvnhygiene, noe som er helt sentralt for god psykisk helse. Nylig arrangerte RBUP et dagsseminar for fagpersoner om spedbarn og søvn. Kolikk hos spedbarn. Babyer som har kolikk er ikke syke, men de gråter mye lengre enn babyer vanligvis gjør. Det finnes ingen kur for kolikk, men her er noen råd du kan prøve som kanskje kan roe ned babyen.


Hva er årsaken til diaré hos barn? Det finnes mange typer virus, bakterier og parasitter som kan gi diaré, særlig hvis man har vært på turistreise i eksotiske land. Rotavirus har vært en vanlig årsak til diaré hos barn, men nå vaksineres spedbarn født etter 1. Vaksinen beskytter omtrent prosent av mottakerne.


Som regel oppstår plagene i løpet av de første ukene etter fødselen og er over ved 3-måneders alder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg