tirsdag 15. desember 2015

Smerte i brystet

Smerte i brystet

Major causes of musculoskeletal chest pain in adults. Retrospective observational study of patients who present to Australian rural emergency departments with undifferentiated chest pain. Sykliske smerter i brystene kan begynne opptil to uker før menstruasjonen.


Smerte i brystet

Smertene kan tilta helt til menstruasjonen begynner og deretter bli bedre. Ikke-sykliske smerter kan være skarpe og brennende. Mange er redde for at dette kan være symptomer på kreft, men undersøkelser viser at smerter i brystene bare helt unntaksvis er symptomer på kreft. Smerte og annen ubehagsfølelse i brystet er en vanlig, viktig og noen ganger vanskelig problemstilling. Differensialdiagnosene er mange og omfatter tilstander i alle organene i toraks og abdomen, samt panikkangst.


Alvorlighetsgraden varierer betydelig, fra helt godartet til akutt livstruende og umiddelbart behandlingstrengende sykdom. Røntgenbilde vil vise at lungen er punktert. Halsbrann Sviende smerter bak brystbenet er typisk for slike plager, hvor magesyren kommer opp i spiserøret. Disse plagene kan være vanskelige å skille fra hjertesykdom. Sterke smerter midt i brystet som oppstår plutselig og ikke har vært tilstede tidligere, og som ikke har en åpenbar årsak som for eksempel fall eller slag mot brystet , er kjennetegn på det som kan være akutt, alvorlig sykdom.


Smerte i brystet

Med sterke smerter menes her grad eller høyere på en skala fra til hvor er verst tenkelig smerte. Ofte er muskulaturen i brystveggen øm, og det kan være vondt å trykke på musklene mellom ribbena. Dette kan skje i forbindelse med skade, men også uten spesiell grunn, og fører til stikkende smerte i brystet og tungpust. Den typiske pasienten som får spontan pneumothorax er en høy og slank ung mann.


Smerter i brystet er en relativt vanlig årsak til legehenvendelser. Dette kan være et tegn på en rekke ulike sykdommer, både alvorlige og ufarlige. Heldigvis er årsaken bak ofte mer harmløs enn man frykter selv. Det leses som ut som vanlig muskelkrampe på brystet.


Smerte i brystet

Det er vanlig hos yngrer mennesker og det finnes flere tråder her på forumet, akkurat om dette. Det er ikke farlig så lenge De ikke føler noe vanskelighet med å puste (inn) eller feber. Jeg tror du mener Pneumothorax.


Smertene føles pressende, brystet blir trangt, og mange blir kvalme, kaldsvetter og får influensaliknende, ekstrem sykdomsfølelse. Det sier professor ved Universitetet i Tromsø, Institutt for samfunnsmedisin, og overlege ved Hjertemedisinsk avdeling ved Universitetssykehuset Nord-Norge, Maja-Lisa Løchen. Ved brystplager vil kiropraktoren både behandle brystet lokalt for å dempe smerte , redusere irritasjon og øke blodtilførsel, samt gjenopprette normal bevegelighet i nakke, brystrygg og skulder.


Ved valg av behandlingsstrategi for den enkelte pasient, legger kiropraktoren vekt på å se pasienten i en helhetlig sammenheng. Akutt innsettende smerte bak brystbenet, gjerne med utstråling til en av armene, spesielt venstre, kan være tegn på alvorlig sykdom. Brystsmerter har ofte en logisk forklaring, f. Smerte på høyre side av kroppen din kan oppstå av ulike årsaker. Det er viktig å gå til legen for å utelukke alt som er alvorlig.


I denne artikkelen snakker vi om mulige årsaker til denne smerten. Det er likevel ikke bare problemer med hjertet som kan føre til at man føler ubehag og smerter i brystregionen. Smertene oppleves som sammensnørende - som om noen snører et belte rundt brystkassen.


Du kan også merke et press eller en klemmende smerte bak brystbenet. Smerter i øvre del av ryggen mellom skulderbladene rammer svært mange av oss. Likevel er det ikke alltid man med sikkerhet kan fastslå om smerter i brystet skyldes hjerteproblemer eller enkle funksjonsfeil i virvler og muskulatur. Mange av våre pasienter har hatt smerter i brystet som har kommet og gått i lang ti og dette i seg selv er ofte et tegn på at smertene ikke er relatert til hjertesykdom, såfremt smertene ikke tiltar ved fysiske anstrengelser. Ta alltid brystsmerter alvorlig.


Mange opplever stor redsel for hjerteinfarkt når de kjenner smerter i brystet. Hvis du har ett eller flere av symptomene under, eller har høy risiko for hjertesykdom, bør du søke legehjelp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg