fredag 4. desember 2015

Hva hjelper mot migrene

Kan være nødvendig med forebyggende medisiner mot migrene. Om smertestillende ikke hjelper , er andregenerasjons-anfallsmedisiner mot migrene (triptaner) neste trinn. Blant disse finnes det flere valgmuligheter. Den viktigste behandlingen mot migrene er å unngå slike triggere.


Man kjenner til en rekke ulike triggere for migrene , og betydningen av disse varierer fra person til person. Det er ikke alltid så lett å finne ut hva man reagerer på, og det anbefales at du fører en såkalt migrene -dagbok. Med rett medisin, rett kosthol gode rutiner og forståelse fra omgivelsene kan de fleste likevel leve et normalt, godt liv med migrene.


Har to-tre anfall, eller flere i måneden, og du synes det går ut over livskvaliteten, bør du snakke med legen din om forebyggende medisin. Kjerringråd og gode tips mot hodepine og migrene. Sult, søvn og stress er vanlige årsaker til hodepine og migrene. Her er noen kjerringrå tips og råd som kan hjelpe.


Det er vikig å vite at migrene og hodepine er to helt forsljellige ting. Matvarer som lindrer migrenen - Mat gjør mer enn bare å mette oss. Det skal også bygge opp helsen vår, sier Lindberg. Han mener det er alt for lite fokus på hvordan riktig kosthold kan hjelpe mot migrene , og at det brukes unødvendig mye medikamenter. Hva hjelper mot hodepine?


Det er lite som er verre enn å gå rundt med en hodepine som ikke vil gi seg. Det finnes ulik behandling mot hodepine som legen din kan hjelpe deg med når du kjenner på symptomene rundt hodepine, men det er også ting du kan gjøre på egenhånd som hjelper mot smertene. Medisiner mot migrene. De fleste legemidler mot migrene kommer i tablettform. Noen føler seg imidlertid for kvalme til å svelge piller.


Da kan du spørre legen om du kan få tabletter som løser seg opp i vann eller i munnen, en nesespray eller en stikkpille. Reseptfrie legemidler. Paracetamol, aspirin og ibuprofen kan hjelpe ved migrene. Migreneanfall kan stoppes med dette rådet, sier en leser. Kanskje det kan være til hjelp for deg også dersom du kjenner at det er et migreneanfall på vei?


Les mer om migrene. Visste du at det finnes kjerringråd mot hodepine og migrene hvor man tar i bruk poteter? Her har det kommet inn et tips om en slags.


Hva hjelper mot migrene

For å kunne diagnostisere migrene er det nødvendig med en grundig undersøkelse hos lege, kiropraktor eller nevrolog. Det aller viktigste er å gjøre en grundig anamnese av problemet ditt, der du også informerer om hva du tror trigger plagen din og hva som hjelper. Smerten blir verre ved fysisk anstrengelse og når man beveger på hodet. Den eksakte årsaken er ikke kjent, men migrene kan utløses av for eksempel stress, hormonforandringer eller visse typer mat og drikke.


Hodepine er noe de fleste av oss har kjent på, men det finnes små triks som forbedrer eller fjerner hodepinen helt. Migrene er akutte anfall med sprengende hodepine. Dette skal gi utvidede blodårene. Ofte skyldes hodepine gift i magesekken. Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell.


Ta kontakt med fastlege ved bekymringer! Hvilke faktorer som utløser migrenen kan variere fra person til person. Dermed kan det være lurt å følge litt me for å finne ut av hva som kan være triggere for nettopp deg.


Noen opplever nemlig at visse matvarer utløser migrene. Det er viktig for folk med migrene at de spiser og sover regelmessig, at de ikke sover for mye, men heller ikke for lite, og at de fører en dagbok over sine migrener slik at de kan se hva som eventuelt utløste migrenen og hvilke medisiner som hjelper best. Det er også vist at regelmessig fysisk aktivitet hjelper mot migrene.


Hva hjelper mot migrene

De som hevder de kan kurere kronisk hodepine, er bare ute etter pengene dine, sier hodepinespesialist. Før man i det hele tatt kan komme med noen råd hva gjelder hodepine, må det sies klart og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg