tirsdag 1. desember 2015

Tinnitus symptomer

Demp hyletonen og lev upåvirket av tinnitus. Tinnitus og øresus. Det ordet de fleste forbinder med tinnitus er øresus.


Vi har samlet artikler fra ulike kilder på internett med informasjon om symptomer og årsaker til øresus. I tillegg til generell informasjon om øresus og behandling av dette, finnes også linker til utvalgte metoder som blir brukt ved behandling av tinnitus. Mange klarer å mestre tinnitus over ti men en del er så plaget at de søker behandling.

Det er ingen klar sammenheng mellom styrke på tinnitus og hvor store plager du har. En del kommer inn i en negativ sirkel hvor de ikke ønsker å lytte til tinnitus , men likevel ikke klarer å la være. Behandle symptomer - eller kurere tinnitus helt. Behandling av tinnitus har dessverre omfattende kommersielle interesser, og målet ser ikke ut til å være å kurere selve problemet, men heller å forlenge problemet!


I stedet for å helbrede, fokuserer man på mer omfattende behandlinger av symptomer. Type og intensitet på lydene varierer fra person til person, og det kan være at du selv opplever lydene på forskjellig måte. I denne artikkelen kan du lese om ulike årsaker til tinnitus , og om når du bør ta kontakt med lege.


Symptomer ved tinnitus.

Lyden varierer fra person til person - det kan for eksempel dreie seg om susing, piping, during, plystring eller klikking. Snakk med andre som har tinnitus. Til tross for dette hjelper det ofte å snakke med noen som har egne erfaringer med tinnitus – med en som har lært seg å takle situasjonen, slik de aller fleste gjør etter hvert. Okklusjon av ytre øregang, på grunn av cerumenpropp eller fremmedlegeme. Ubevegelig trommehinne, på grunn av akutt eller sekretorisk otitis media.


Støyindusert hørselstap. Akutte og kroniske støyskader. Slike konflikter kan gjøre deg urolig, og dette kan igjen forsterke tinnitus.


Dette er i utgangspunktet en permanent hørselsskade der de rammede hører en form for sus eller. Audiopedagog Guri Engernes Nielsen forklarer at tinnitus er en opplevelse av lyd i ørene eller i hodet som ingen andre kan høre. Helsefaglig og kvalitetssikret informasjon om tinnitus. Lydene kommer altså fra sanseceller i ørene og kan være forsterket av nerveceller i hjernen.


Som oftest er den høyfrekvent i et tynt pip eller et svakt sus, men den kan variere i styrke og toneleie. Den tinnitusramte beskriver, at der er en lyd inde i øret, selvom der ikke kommer nogen lyd ind i øret udefra. Den ly der høres, kan være meget varierende fra person til person.


Typisk høres en brusen eller en hyletone. Den kan forsvinne like plutselig, eller gå over til å bli en kronisk tinnitus.

Eventuelt kvalme og brekninger. Sjeldnere ledsaget av kvalme. Nystagmus kan være vertikal og ukonjugert. Ved mistanke om sentral vertigo, let etter andre nevrologiske utfall.


Oversigten herunder viser forskellige årsager til susen for ørerne og tinnitus. Klik på navnet på en sygdom eller undersøgelse, så kommer du frem til en udførlig artikel om det pågældende emne. Susen for ørerne og tinnitus kan skyldes mange ting og skal vurderes sammen med øvrige symptomer.


Hei, eg har vert plaget med tinnitus ei lita stund no, også har eg vert på øre, nese, hals å sjekket hørsel og øre. Hørselstesten var normal, og legen sa kun at han ikkje trudde det var noko annet enn vanlig tinnitus. Eg har eg fått ein henvisning til MR.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg