torsdag 24. desember 2015

Forkjølelse tips

Vi Apotek er opptatt av du som kunde skal få gode råd og riktige produkter. Vår kunnskap - din trygghet. Se mer og kjøp her! Søk etter forkjølelse tips på den nye KensaQ.


Influensasesongen starter gjerne i begynnelsen av oktober, og når en topp i januar.

Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? Du er kanskje en av mange som har blitt forkjølet? Da trenger du kanskje gode tips til forkjølelse : Når man først har blitt forkjølet – hva gjør man? Det er alltid like kjedelig når man kjenner at forkjølelsessymptomene begynner å tre frem.


Forkjølelse er ufarlig virusinfeksjon. En forkjølelse er en virusinfeksjon i de øvre luftveiene, og kan komme av flere forskjellige virus – de fleste helt ufarlige. Vær snill med deg selv Det siste og viktigste rådet ved forkjølelse er å gjøre opplevelsen så hyggelig som mulig.

Du vil antageligvis hoste og snørre deg gjennom de nærmeste dagene i sengen, så det er like greit å legge til rette for at det blir litt hyggelig. Ta noen granskudd og kok en te på dem, eller tygg dem som de er. Les mer om forkjølelse. Barn fra et halvt til år rammes spesielt ofte.


I denne artikkelen har vi samlet noen av rådene. Håndvask er kanskje det fremste smitteforebyggende tiltaket når det gjelder forkjølelse. For å unngå å bli smittet, har U. S Food and Drug Administration samlet følgende tips : Vask hendene ofte. Vi blir aldri helt immune mot forkjølelse fordi forkjølelsesvirusene endrer seg ofte.


Heldigvis finnes det gode råd og produkter som kan hjelpe mot plagene. Tips for å forebygge sykdoHa et velbalansert kosthold: immunsystemet er avhengig av mange vitaminer og mineraler for optimal funksjon. Unngå raskt vekttap: lavkaloridietter, mange dager uten mat og rask vektnedgang har vist å påvirke immunforsvaret. Går du ned i vekt og trener tungt samtidig er det en belastning på immunforsvaret.


Hosten kan imidlertid vare i tre uker eller mer. Det er som oftest ikke nødvendig å oppsøke lege ved forkjølelse , men det anbefales hvis du ikke er bedre etter to uker eller ved svært redusert almenntilstand.

Dette gjelder spesielt de aller yngste og eldste. Finn forkjølelse tips hvis du ser nå. Da kan du forsøke disse kjerringrådene. Småb arn har i gjennomsnitt 7-forkjølelser i året, mens voksne har ca. Når vi ikke orker ta turen til apoteket eller vil unngå å bruke medisiner, kan det være verdt å ta en titt på kjøkkenet.


Den hyggeligste forkjølelsen er den du aldri får, for en forkjølelse gjør kroppen svakere og man føler seg slapp og trøtt. Løft opp hodeenden i sengen. Og hvis du ikke allerede sitter i sofakroken med rennende nese og et hode fullt av bomull, kan du faktisk bli kvitt forkjølelsen før den i det hele tatt bryter ut. Når halsen kiler og hodet begynner å verke bør du kaste deg over denne hjemmelagde drikken for å kvitte deg med forkjølelsen med en gang, skriver Prevention.


Ved influensa og forkjølelse kan hosten henge i noen uker, og det er faktisk helt normalt. Har man slim er det viktig at slimet hostes opp, slik at det ikke blir liggende i luftveiene, sier farmasøyten. Både Nordstrand og Thune understreker at du ikke bør gå rundt med tørrhoste over lengre tid. Når kjærlighet gjør skade – syv tips for å komme deg vekk.


Gode råd ved forkjølelse. Av Anne Cathrine Syversen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg