fredag 4. desember 2015

Stoffskiftet symptomer

Ved denne tilstanden har ikke pasienten symptomer på lavt stoffskifte, men det kan tenkes at tilstanden er en forløper til lavt stoffskifte. Hvis en slik pasient etterhvert får symptomer , vil nok de fleste leger forsøke å behandle dette som ved lavt stoffskifte, men da er effekten av behandlingen mer usikker, sier Johannessen. Stoffskiftesykdom - en kvinnelidelse.


Lavt stoffskifte gir en rekke symptomer som kommer snikende, og det er spesielt kvinner som rammes. En vesentlig forskjell er at mens hypertyreose (høyt stoffskifte) som oftest kan la seg kurere i løpet av 1-år, krever hypotyreose (lavt stoffskifte) livslang behandling. Utviklingen kan gå langsomt og nesten umerkelig, og i tidlig fase kan en person med hypotyreose være helt uten symptomer.

Etter hvert kan symptomer komme fra ulike organer i kroppen, og sykdommen presenterer seg derfor med et betydelig mangfold av symptomer og plager. Eldre med hypotyreose har ofte færre symptomer og tegn. Dette betyr at alle kroppens funksjoner går raskere, og du vil kunne oppleve symptomer fra flere av kroppens organer samtidig. Det er fare for tilbakefall hos.


Man kontrollerer behandlingen ved å måle Tog T målet er å holde Ti øvre normalområde. Tyreostatika reduserer mengden av TRAS ved Graves sykdom. Høyt stoffskifte skyldes for høy produksjon av hormoner i skjoldbruskkjertelen.


Dette fører til at alle cellene i kroppen går på ”høygir”. Behandlingen tar sikte mot å normalisere stoffskiftet , fjerne plagene og behandle sykdommen i skjoldbruskkjertelen.

Det vanligste hormonet er tyroksin (T4). Dette er livsnødvendige hormoner for kroppen, som kan bli alvorlig syk hvis kjertelen fungerer dårlig eller slutter å fungere, forteller Randi Rekkebo, bioingeniør ved Noklus. Jodmangel kan gi struma og lavt stoffskifte.


Både operasjoner, stråling og enkelte legemidler kan skade skjoldbruskkjertelen. Noen ganger er det nødvendig med tester for å utelukke årsaker til sykdommen. Enkelte kvinner får lavt stoffskifte etter fødselen, men stoffskiftet vil vanligvis normalisere seg igjen etter en tid.


Mange pasienter opplever at i stedet for å se at symptomene kan handle om stoffskiftet , så får de en eller flere tilleggsdiagnoser. Hypothyreose er gjerne arvelig, så er det endokrine sykdommer i din familie, er det ikke usannsynlig for deres barn å utvikle hypothyreose. Symptomer på hypothyreose.


Energinivå og søvn: Søvn. Ved denne form for høyt stoffskifte er det som oftest en uensartet og knudret struma, en såkalt knutestruma. I enkelte tilfeller skyldes det forhøyede stoffskiftet en enkelt knute i en skjoldbruskkjertel som ellers er ensartet forstørret. Denne knute kalles et toksisk adenom.


I begge tilfeller er knutene helt godartede. Ofte utvikler sykdommen seg sakte, og i enkelte tilfeller merker man bedring etter å ha fått behandling uten å ha vært klar over symptomene på forhånd. Sykdommen kan gi en rekke ulike ubehag. Generelt går reaksjoner i kroppen sakte når stoffskiftet er lavt.


Andre tegn er svette og ubehag i varme omgivelser , rastløshet, fine skjelvinger (mest synlig på fingrene), sjeldnere menstruasjon enn vanlig, hurtig puls og utstående øyne. Menn kan selvsagt også ha akkurat de samme symptoimer som kvinner får, både for høyt og for lavt stoffskifte.

Likevel bør menn med symptomer på stoffskiftet spesifikt sjekke testosteronnivå og Seksualhormonbindende globulin (SHBG) for å se om testosteronnivåene er i balanse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg