mandag 21. desember 2015

Depresjon selvmord

Depresjon selvmord

Man bør ta enhver suicidal atferd seriøst, ettersom det ikke bare er et varsel om at vedkommende tenker på selvmord , men at det også er et rop om hjelp. Hvis du mistenker at noen vurderer selvmord , kan man bli bekymret for å ta opp temaet. Men å snakke åpent om suicidale tanker og følelser kan redde liv. Selvmordstanker og selvmord. Når du opplever selvmordstanker er det viktig å vite at du ikke er alene om å ha det slik.


Det finnes personer som kan hjelpe deg. Snakk med noen du stoler på og fortell hvordan du har det, eller ta kontakt med en helsetjeneste eller hjelpetelefon. Gjentatte tanker om døden, selvmord , selvmordsplaner eller selvmordstanker.


Maniske tilstander karakteriseres av perioder med intens energi, eufori, forvrengt tenkning, og utagering. Hovedsymptomer ved depresjon er redusert stemningsleie, interesse- og gledesløshet og energitap med trettbarhet og nedsatt aktivitet. Andre symptomer er redusert konsentrasjon og oppmerksomhet, redusert selvfølelse og selvtillit, redusert appetitt, søvnforstyrrelser, skyldfølelse, triste og pessimistiske tanker om fremtiden og planer om selvskading og selvmord. Det betyr ikke at alle som er deprimerte er suicidale, men to tredjedeler av de som døde ved selvmord var deprimerte, og av de som var innlagt på sykehus for alvorlig depresjon forsøkte å begå selvmord.


Depresjon er en avgjørende risikofaktor ved selvmord. Ingen blir vant til depresjon. Slik atferd kan være uttrykk for et virkelig ønske om å dø, men er også ofte blandet med et ønske om å få hjelp eller ønske om endring i en uutholdelig livssituasjon. Alle kan bli deprimert, det være seg barn, unge, voksne eller eldre. Det kalles også for suicid.


Også i Norge dør mange i selvmord hvert år, og menn er mer utsatt enn kvinner. Tallene er stabile. Selvdestruktiv oppførsel og selvmord. Vanligvis har menn med depresjon en høyere sannsynlighet for selvdestruktiv oppførsel og selvmord. De vanligste måtene menn med depresjon prøver å skade seg selv på, er med narkotika eller risikofylt sex.


Menn deltar i denne typen oppførsel fordi de er sinte på seg selv. Internasjonal forskning viser at de viktigste risikofaktorene for selvmord er tidligere selvmordsforsøk og psykiske lidelser som for eksempel depresjon. Når det gjelder behandling, er forskningsresultatene mest optimistiske når pasienten får såkalt kognitiv samtaleterapi i kombinasjon med legemidler. Slik behandles depresjon : Lettere former for depresjon vil ofte gå over ved selvhjelpstiltak uten noen form for behandling.


Unngå sosial isolasjon, ha flere aktiviteter i hverdagen, mosjoner en halvtime daglig, ha en god døgnrytme, spis sunt og unngå misbruk av alkohol. Styrken varierer fra milde symptomer til alvorlig depresjon med selvmordsfare. De hadde altså ikke depresjon , men duloksetin skulle virke ved å øke styrken i blærens lukkemuskel. Dette er kvinner uten psykisk sykdom som plutselig utvikler søvnløshet, forstyrret følelsesliv og irritabilitet.


Det øker risikoen for selvmord , sier Emma Maun som er forsker ved Cochrane-senteret. Langvarig depresjon kan øke risikoen for selvmord med cirka. Mellom 5og 6selvmord registreres i Norge hvert år. Dobbelt så mange menn som kvinner begår selvmord.


Flere selvmord hos deprimerte menn enn hos kvinner. Selv om depresjon og angst forekommer hyppigst hos kvinner, er deprimerte menn langt mer utsatt for selvmord , ifølge en norsk studie. Les også: Denne treningen gir bedre psykisk helse Flest menn begår selvmord. Slik har det vært lenge både i Norge og andre lan hvis man ser på statistikken.


Depresjon selvmord

De som er rammet av en mild depresjon , har lettere for å bli trøstet og oppmuntret av andre. De kan også i større grad mobilisere krefter til å løfte seg selv ut av nedstemtheten. Tanker om selvskading eller selvmord kan forekomme, men er som regel i liten grad til stede.


Sorgen er ofte mer komplisert etter død som følge av selvmord enn ellers. I tillegg utvikler mange posttraumatisk stresslidelse, angst, depresjon eller andre psykiske problemer som de trenger faglig hjelp til. Her har norsk helsevesen en stor utfordring. Antall selvmord per 100.


Depresjon selvmord

Psykiske lidelser forekommer i alle land og kulturer. De vanligste formene er angst og depresjon , som i mange tilfeller kan føre til selvmord. Andre symptomer på depresjon inkluderer nedsatt konsentrasjonsevne og hukommelse, (mest uttalt hos pasienter med melankolske eller psykotiske trekk), tilbaketrekning fra sosiale situasjoner og aktiviteter, redusert seksuell lyst og tanker om døden eller selvmord. Søvnløshet er vanlig ved depresjon. Det innebærer ofte negative tanker om en selv, og ofte med kroppslige symptomer som søvnløshet, redusert matlyst og energitap samt konsentrasjonsvansker.


Ifølge Verdens helseorganisasjon skjer det til sammen over en million selvmord i verden hvert år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg