fredag 18. desember 2015

Rotmos oppskrift

Når du lager rotmos , kan du bruke de rotgrønnsakene du har tilgjengelig. Her får du råd om utvanning, koketid og hvor mye pinnekjøtt (lammeribbe) per person, samt oppskrift på rotmos som er tradisjonelt tilbehør til pinnekjøtt. Du kan lage rotmos av alle rotgrønnsaker. Rotmos er det perfekte tilbehøret til kjøtt.


Se Lise Finckenhagens oppskrift på rotmos her!

Dette er en litt annen og spennende vri på den vanlige potetstappen. Ved å mose gulrøtter, sellerirot og kålrot sammen med poteter, får du en ordentlig smaksbombe. Godt med en god sennep til. Her er en enkel måte å servere koteletter, poteter og grønnsaker. Enklere oppskrift skal du lete lenge etter.


Pinnekjøtt og vossakorv med rotmos av kålrot, gulrot, potet og kremfløte. Server med varme mandelpoteter. Vitamin A bidrar til normal omsetning av jern.

Det bidrar også til å opprettholde normale slimhinner, hud og syn. Den unike smaken kommer fra de gamle konserveringsmetodene salting og toslash;rking. Bakeriet i Lom står bak denne oppskriften som viser deg trinn for trinn hvordan du lager gode rundstykker. Hvert år selges tusenvis av rundstykker over disken i det koselige Bakeriet i Lom.


Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Svinekottelettelser! Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Se våre beste oppskrifter på nett. Velkommen til MENY.


Si JA til stort utvalg. La våre oppskrifter inspirere deg! Skrei er i sesong fra januar til april - en spesiell torsk med sitt faste, hvite fiskekjøtt er en fantastisk råvare, og med bacon, spinat og rotmos kommer den virkelige til sin rett. Lag en hjemmelaget rotmos , passer til røkt kjøtt, pølser, pinnekjøtt og så mye mer.


Sil av vannet og visp med en håndvisper til grov mos sammen med pinnekjøttkraft og smør i terninger. Smak til med salt og pepper. Her servert med rotmos , saltkokte småpoteter og en god saus.


Enkel og god hverdagsmiddag.

Vi har oppdaget at du blokkerer annonser. Kokte mandelpoteter eller hjemmelaget rotmos smaker godt ved siden av. Tips: Har du ikke kraft bruk ev viltfond fra glass eller konsentrert fond fra flaske som må spes ut med vann.


Rotgrønnsaker egner seg godt til mos eller stappe. Varier den hjemmelagete stappen med kokte rotgrønsaker som selleri, persillerot og gulrot. Disse næringsstoffene får du fra melk Melk inneholder viktige næringsstoffer, blant annet jo kalsium, fosfor, B-vitaminer (vitamin Bog B12) og proteiner.


Gir 3-porsjoner, avhengig av hva annet du serverer til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg