tirsdag 15. juli 2014

Katt svangerskap

Man vil merke at pattene begynner å vokse, og at magen blir større. På slutten av kattens svangerskap vil du også kunne se mye bevegelse i magen når katten ligger. Når det kommer blod ut av kjønnsorganet, eller vannet har gått, er fødselen nærstående.


Det finnes mange tegn som kan indikere at katten din er drektig. Den første indikatoren kan være at løpetiden hennes stanser opp.

Et annet tidlig tegn er at pattene hennes vil svulme opp og få en mørkerød farge. En drektig katt vil også spise mer, og muligens få runder med morgenkvalme. Jaja, for ei uke siden la jeg inn spørsmål om akkurat det samme, da jeg også har en drektig katt.


Jeg fikk korrekt svar, men så ble det bare fyrt løs om uansvarlighet, sterlilisering osv. Følte faktisk at jeg ble kjefta huden full. Derfor var det hyggelig å lese denne tråden, hvor det faktisk er en del trivelige innlegg! Gravide som har katt har ikke større risiko for å få toksoplasmose enn gravide som ikke har katt.


Risikoen for å bli smittet med toksoplasmose er mye større i sydligere strøk enn i Norge.

Hvis en gravid ønsker å reise på sydenferie, anbefaler man at hun testes for antistoffer mot parasitten før hun reiser. De blir større, fastere og mer struttende. Katter som får innbilt svangerskap vil også få forandringer, men det skjer noe senere enn hos en drektig katt. Når omtrent halve drektighetstiden har gått begynner bukomfanget å øke, og vil etter hvert få en appelsinform. Det er likevel ingen grunn til bekymring om man har katt i huset og er gravi mener hun.


Siden det er liten fare for smitte av mennesker ved direkte kontakt med katt , er det ikke nødvendig å kvitte seg med pus under graviditet, forklarer hun. Eneste forholdsregel er at den gravide bør unngå kontakt med katteavføring. De som får symptomer, opplever lette influensaliknende plager som slapphet, muskelsmerter, leddsmerter, hodepine, sår hals og hevelse av lymfeknutene. Sykdommen går over av seg selv, og den er kun farlig for personer med alvorlig svekket immunsystem eller hos kvinner som smittes under svangerskap.


Og når det gjelder å la en så ung katt få unger synes jeg dette er uansvarlig. Det blir som å la barn få barn. Alt jeg ville vite var hvor lenge en katt går gravi ikke all mulig annen info.


Har fått svar på det og anser denne tråden som død nå. Så aner ikke hvorfor folk driver å svarer på denne tråden, og det masse greier som ikke angår spørsmålet engang. Svangerskap og fødsel;. Gravide kan smittes med toksoplasmose via mat, ved kontakt med katt som er bærer av parasitten, eller forurenset jor vann eller sand.


Innbilt drektighet hos tisper Hvis hunden din blir nedstemt eller oppfører seg merkelig etter løpetiden kan det ha en god forklaring.

Man regner med at så mange som prosent av alle tisper rammes av innbilt drektighet. En kattefødsel er en stor begivenhet, og med litt forberedelser kan du redusere risikoen for at noe går galt. I løpet av en katte fødsel kan det oppstå komplikasjoner. Min katt på to år er gravid med sitt kull (tror vi).


Vi var hos dyrlegen med henne da hun forandret seg mye etter at hennes kull som kom i april ble drept to uker gamle av en hankatt. Tegn på drektighet hos katt. Det første tegnet på at en katt er drektig kommer omlag tre uker inn i drektigheten. Da vil brystvortene vanligvis bli noe større og mer struttende, og fargen blir sterkere rosa. Drektighet er svangerskap hos pattedyr.


Denne tidsperioden kalles drektighetstiden. Lengden på drektighetstiden er forskjellig mellom ulike arter og blir gjerne lenger jo større arten er. Små arter har betydelig kortere drektighetstid enn store arter. Norge hos mange pattedyr, spesielt hos katt og sau, men også hos storfe, gris og ville hjortedyr. Toksoplasmose er en fryktet infeksjon hos gravide som oftest smitter via avføring fra katt.


Les om smitte, symptomer, risiko for foster, forebygging og behandling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg