torsdag 24. juli 2014

Løs mage før fødsel

Hvis du er plaget med langvarig diaré eller løs mage , bør du kontakte lege etter dager, råder professor Trygve Hausken. Hausken er overlege ved Gastroseksjonen og Nasjonal Kompetansetjeneste for Funksjonelle Mage -tarmsykdommer. Det er kroppen som tømmer seg for å gjøre plass til babyen, forklarer jordmoren. Hadde det med første, da en ukes tid i forveien hadde jeg løs mage. Fødte da til termin.


Er helt skutt og har lav blodprosent også.

Så kan vel ikke være ett tegn på at ting skjer i nærmeste framtid? Men er bare uker nå. Har en del smerter i magen og så sliter jeg med løs mage , gjort det hele går og idag. Tisser ut bak, beklager beskrivelsen) Er dette ett tegn på fødsel nærmer seg?


Bindevevet, som ligger rundt og inne i musklene, blir ikke fullt så elastisk etter flere graviditeter. Samtidig vil økt alder gjøre bindevevet mindre spenstig. Barnet mitt har løs mage. Kan jeg gjøre noe med det?


I de fleste tilfellene er løs mage eller diare en tilstand som varer en stund og så går over igjen av seg selv.

Før du forsøker å gjøre noe med det, må vi finne ut av hva det kan skyldes. Hei, jeg er en mann på år som i lengre tid (ca.ett år) har hatt problemer med magen min. Problemene gir seg utslag i løs mage (grøtaktig konsistens) og mye luft. Sterk avføringstrang om morgenen etter frokost. Avføringsfrekvens varierer mellom 1-ganger om dagen.


Luftplagene er mest artikulert mot kvelden. Jerntabletter kan føre til forstoppelse, men det kan også gå andre veien, og noen vil da oppleve å ha løs mage. Derfor må man kanskje tenke litt over om man har begynt med noe nytt som kan være årsaken til diaré, sier Michelsen.


Og selv om du får mageproblemer av medisinene, ikke slutt å ta dem uoppfordret. Fakta om sykdommer i mage , tarm og fordøyelsessystemet, som magesår, brokk, Crohns sykdom, irritabel tarmsyndrom og hemoroider m. Eller hva med løs mage , er ikke det et signal på at man snart skal føde? Her er tegn på at ventetiden din snart er over: 1. Kraftigere og hyppigere kynnere.


Spesielt kvinner som har født tidligere vil kunne merke at kynnerne blir kraftigere og hyppigere når fødselen nærmer seg. Og dette kan være svært plagsomt. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest.


De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.

Dersom du sliter med diaré og løs mage som varer over tid kan det også skyldes andre ting. Biolog og forfatter av boka Sprut – Historia om kroppsvæskene våre, Åsmund Husabø Eikenes, kan fortelle at de siste ti årene har forskningen som knytter hodet og tarmen sammen gjort viktige oppdagelser. Sandviks utfordrer det kjente og skaper det nye. Nå har jeg hatt løs mage i et par dager, og når jeg leser om dette i sammenheng med svangerskap er dette tegn på at det nærmer seg? Jeg er gravid i uke i dag, og de to siste dagene har jeg vært veldig plaget med løs mage.


Har ikke hatt mye av dette i svangerskapet, så lurer på om det evt kan være fødsel rett rundt hjørne. Hvis blødningen er kraftigere – som menstruasjon eller mer – kan den komme fra morkaken. Mange opplever “ løs mage ” før riene starter.


Da skal du straks kontakte sykehuset. Er enda plaget med dårlig mage etter fødsel , veldig løs mage til tider. Lurer på om det er irritabel tarm. Noen flere som har det slik?


Igangsetting gir mye mindre frihet og muligheten for f. Idag har jeg imidlertid hatt løs mage , etter mange uker med treghet (er venlig, jeg vet), og håper innmari at det kan bety at noe er på gang. Det er rier som er avgjørende for om du går i fødsel eller ikke. Er første gangs fødende og har dager igjen til termin.


Begynner å bli rimelig lei og utålmodig så jeg ser nok etter tegn på fødsel hele tiden. Har hatt mensmurring nederst i magen de siste dagene og idag har jeg vært løs i magen og flydd på do i ett i per.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg