torsdag 10. juli 2014

Søvn nyfødt

Som nyfødt vil barnet sove til ulike tider i løpet av dagen, men ved et par månders alder vil vanligvis tidene for en hvil bli mer og mer forutsigbare. Når babyen befinner seg i fasen med dypere søvn , er den helt avslappet og våkner ikke av seg selv. Da er det viktig å gjøre det enkelt for babyen å få sove igjen.


Noen tips: - Pass på at babyen er mett og tørr. En nyfødt baby er født uten døgnrytme, og sover gjerne opp mot timer i døgnet.

De regulerer som regel sin egen søvn , og det er for tidlig å begynne å tenke på faste leggerutiner. Det har vært en lang dag på sykehuset. Den lille nyfødte ligger sannsynligvis trygt forvart i armkroken din og har nettopp tatt sin første av mange små blunder.


Søvn har betydning for barnas utvikling, men det er også viktig at foreldrene er uthvilte og har overskudd til å dekke barnas behov om dagen. Prioriter hvile og søvn. Underskudd på søvn kan fort gå ut over humøret og samarbeidet mellom.


Søvnen er en viktig faktor i menneskers liv.

Derfor er vi mennesker svært opptatte av hvordan vi sover og om våre barn sover mye og godt. God søvn oppnås gjennom gode søvnvaner. Foreldrene har oppgaven med å gi barnet sitt slike gode vaner. Pust og hjerterytme er stabile.


Barnet er da så rolig at foreldre flest kan reagere med bekymring og lure på om barnet faktisk puster. Rolig søvn kommer etter en periode med urolig søvn og varer rundt minutter hos terminbarn. Børn har desuden brug for at sove for at kunne vokse.


Men hvor meget skal en nyfødt egentlig sove, og kan en nyfødt sove for meget? Det er rigtigt, at børn er forskellige, men mennesker er ikke så forskellige igen – og derfor har menneskebabyer brug for omkring den samme mængde søvn for at kunne fungere. Hvor meget skal en nyfødt sove? Nyere oversiktsartikler på søvn hos barn opptil ett år viser at en planmessig omsorgsstil helt fra barnet er nyfødt bidrar til bedre søvn hos den lille, sammenlignet med en omsorgsstil der man i mindre grad følger en plan. Det er forskjell på hvor mye søvn en nyfødt og et spedbarn trenger, men at en babyen sover i noe som kan føles urovekkende lenge, er oftest normalt.


Søvn er kritisk for den nyfødtes utvikling. Lær hvor mye søvn en nyfødt trenger og hvordan du kan bidra til at barnet ditt får go avslappet søvn. Det er typisk at de sover i intervaller på to til fire timer om gangen både om dagen og om natta.


Så små babyer trenger fortsatt mat ofte - også om natten.

Ved omtrent tre måneder endrer søvnmønsteret seg slik at barnet går via lett søvn til dyp søvn når det sovner – slik som voksne. Når barnet nærmer seg fire måneder, kan man prøve å legge det. Dere kan lese mye mer om barnets søvn på libero.


Her finnes det også en fin brosjyre som kan lastes ned: “Barnets søvn ”. Behovet for søvn på dagtid avtar fra barnet er 2-år gammel. Ved 4-årsalderen har de fleste barn ikke lenger behov for søvn på dagti sier allmennlege hos A-klinikken og Universitetslektor ved UIOA, dr. Det å være foreldre er vanskelig.


Heldigvis blir det mye lettere når man får på plass god babysøvn. Hvis du ønsker å lære noen fantastiske triks for å få den nyfødte til å sove – har du kommet på rett plass! Hvis vi ser på den voksne befolkningen totalt, ligger gjennomsnittet på rundt - timer med søvn , og de aller fleste sover mellom seks og ni timer. I av den tiden har barnet REM søvn. Nedenfor har jeg samlet noen fine Dikt og Gode Ord som kan brukes til den Nyfødte.


Nyfødt dikt, nyfødt baby, nyfødtbilder, nyfødt gave, nyfødt søvn. Utenfor dyp søvn kan den nyfødte strekke på ben og armer eller ha mindre bevegelser i fingrer og tær. Barnet kan strekkes seg, gjespe bli rød i ansiktet eller lage grimaser som gjengir behaget til barnet.


Livet med en nyfødt baby er en unntakstilstan men jordmor Karin Johansson forteller gjerne litt om hva du kan forvente den første tida. Lær om søvn , amming, bæsjebleier og mye mer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg