tirsdag 15. juli 2014

Brystspreng etter fødsel

Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Det er ikke er det samme som melkespreng. Det øker motstanden i vevet under areola, endrer konturen på brystknoppen og kommer i veien for et behagelig, effektivt dietak.


Brystspreng skyldes ødemer. Cottermans grep i noen minutter før amming kan brukes for å gjøre det enklere for barnet å få tak på brystet til tross for brystspreng. Ammehjelper Tonje forklarer hvorfor dette ikke er en veldig god idé.


Den kan dukke opp over natten, og kommer hos de aller fleste i løpet av de første dagene etter fødsel. Du skal verken klemme ut melk med hendene eller bruke pumpe før barnet er født. Melkespreng skyldes overfylte melkekjertler.


Tilstanden finnes bare hos ammende, eller kvinner som akkurat har avsluttet amming. Du kan ofte kjenne et avgrenset område som er sprengfullt med melk. Kvinnen får hevelse og ødem grunnet venøs og lymfatisk stase samt økende melkeproduksjon. Dette oppleves av mange kvinner som smertefullt. Hva er brystspreng ? Noen opplever at sprenget kommet etter et par dager, mens hos andre kan det ta flere dager.


Hvordan du opplever brystsprenget vil varierer fra kvinne til kvinne. Har nå bare dager etter fødsel fått skikkelig brystspreng. Gjor så vondt at jeg satt der helt anspent, trippet og gråt, så nå har jeg bestemt jeg for å heller bruke mme.


Brystspreng etter fødsel

Ikke noe ønskelig, men for meg føles det best ut som ting er nå. Med ett gigantisk brystspreng , klumper i bryst, såre brystvorter så tror jeg dette blir det. Er nok brystspreng når det `bare` er dager siden fødsel , og det er ikke godt! Har hatt det gjerne 4-dager etter fødsel da melken kommer inn for fullt. Prøv å håndpumpe om det går greit ? Mange barselkvinner opplever brystspreng etter 3-døgn på grunn av økt blodtilførsel til brystene og full melkeproduksjon.


Dette gjør at brystene blir vonde og harde. I slike situasjoner kan håndgrepet Cottermans grep være et nyttig grep å kunne. Barselfeber er, ganske enkelt forklart, feber som oppstår i barselperioden - altså innen de seks første ukene etter en fødsel. Lege hos Oslo Universitetssykehus, Silje Pettersen, forteller at feber i barseltiden kan være raskt forbigående uten at det behøver å være tegn på noe alvorlig.


Så jeg holdt heller ut ubehaget de første dagene til det stabiliserte seg av seg selv. Blokkammet litt etter hvert og gjør det fortsatt (at du ammer flere ganger fra samme bryst, slik at det andre får hvile en stund og dermed produserer mindre) deler av døgnet nå fire uker etter fødsel. Dette varer som regel en til to uke og skyldes ikke at brystet er fullt av melk, men ødemer i vevet sammen med økt melkeproduksjon, sier Tonje Gurrik i Ammehjelpen. Allikevel kan ikke JordmorNytt. Vet ikke hvor lenge jeg vil holde på med pumping.


To uker etter fødsel hadde jeg massiv brystbetennelse som ikke responderte på antibiotika med. Sørge for at mor og barn etter en normal fødsel kan ha uforstyrret hudkontakt i minst. Dette kan være med på å redusere brystspreng når melkeproduksjonen. Ikke kan du melke ut heller, for det er jo ikke så mye å hente enda.


Hadde helt glemt hvor irriterende det kan være. Her lekkes det gjennom både det ene og det andre, i tide og utide. Mari spør eksperten: Hei!


Fikk noe hevelser i føtter og hender under graviditeten. Jeg hadde trodd dette skulle bli borte etter fødsel , men jeg er mer hoven enn noen gang. Hormonene som er i kroppen din rett etter fødselen fører til økt blodtilførsel og at væske hoper seg opp i brystene dine. Dette kommer samtidig med at melkeproduksjonen blir satt i gang.


Dette er årsaken til at mange kvinner kjenner at brystene er både hovne og ømme etter fødselen, og dette blir kalt brystspreng. Den trygge siden om svangerskap fødsel gravid gravide uke til uke termin jordmor spørsmål svar fødsel eggløsning assistert befruktning barnløshet bekkenløsning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg